,
  • BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Tahmazoğlu: ​“Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediyeyiz”

Tahmazoğlu: ​“Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediyeyiz”
Türkiye’de en çok nikâh kıyan belediye unvanına sahip olduklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2018 yılında 7 bin 285 çiftin nikâhını kıydıklarını söyledi.

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2018 yılında 7 bin 285 çiftin nikâhını kıyarak Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediye olduklarını söyledi.

Türkiye’de en çok nikâh kıyan belediye unvanına sahip olan Şahinbey Belediyesi’nde Başkan Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğunda sıra bekleyen yeni çiftlere sürpriz yapıp nikâhlarını kıydı.

Nikâhlarını kıymak için 88 çift, sabahın erken saatlerinden itibaren Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğuna geldi. Nikâh Memurluğuna başvuru sırasına göre isimleri okunarak çağrılan çiftlere sürpriz yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftlerin nikâhlarını kıydı.

Nikah törenin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2018 yılında 7 bin 285 çiftin nikâhını kıydıklarını belirterek, 2019 yılının ilk 2 ayında 600 çiftin nikah akdini gerçekleştirdiklerini ve bugün ise 88 çiftin nikahını kıydıklarını belirtti.

“En fazla nikâh kıyan belediyeyiz”

Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediye olduklarını anımsatan Tahmazoğlu, “Ben öncelikle evlenen çiftlerimize iki cihan saadeti diliyorum. Rabbim mesut ve bahtiyar eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediyeyiz ve bu konuda da açık ara öndeyiz. 2018 yılı içerisinde 7 bin 285 çiftimizin nikâhını kıydık. 2019 yılında ise bugüne kadar 600 çiftin nikâh akdini gerçekleştirdik. Bu gün ise 88 çiftimizin nikâhını kıyıyoruz. Ayrıca 65 ülkeden 3 bin 976 çift nikâhını Şahinbey Belediyesi Nikâh Memurluğunda kıydırdı. Göreve geldiğimiz günden buyana ise 71 bin 748 çiftimizin nikah akdini gerçekleştirdik. Evlenecek çiftlerimize bir kez daha mutluluklar diliyorum.” dedi.

Çiftlere umre müjdesi

Evlilik Okulu’na gelen çiftler içerisinden kurayla bir çifti umreye gönderdiklerini belirten Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak 10 yıl önce Evlilik Okulu’nu kurmuştuk. 10 yıldan bu yana bu projemizi başarı ile devam ettiriyoruz. Şu ana kadar 26 bin 388 çiftimize Evlilik Okulu’muzda eğitim verdik. Üç haftalık eğitimin ardından evlenecek olan çiftlerimize otomatik çamaşır makinası hediye ediyoruz. Ayrıca o ay eğitime katılan çiftlerimiz arasından çekilecek kurayla bir çiftimizi umreye gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

En fazla çocuğun dünyaya geldiği ilçenin Şahinbey ilçesi olduğunu belirten Tahmazoğlu, 2018 yılında 20 bin 535 çocuğun dünyaya geldiğini, ilçenin nüfusunun ise her geçen gün biraz daha arttığını ve bu anlamda hizmet ağının da genişlediğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55