,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Tahmazoğlu: “Huzurlu bir toplum için mutlu aile şart”

Tahmazoğlu: “Huzurlu bir toplum için mutlu aile şart”
Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulu programına katılan başkan Mehmet Tahmazoğlu, huzurlu bir toplum için mutlu ailenin şart olduğunu söyledi.

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, huzurlu bir toplum için mutlu ailenin şart olduğunu söyledi.

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan 224 çift, düzenlenen törenle sertifikalarıyla beraber çamaşır makinalarını aldılar.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) , Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Şahinbey Belediyesinin bilirlikte yürüttüğü proje kapsamında evlilik okuluna katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli 224 çifte, düzenlenen törenle sertifika verildi.

Şahinbey Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Tahmazoğlu, evliliğin çok önemli bir müessese olmakla birlikte Hazreti Muhammed’in önemli bir sünneti olduğunu söyledi.

Evlilik okulunu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’ne ait olduğuna dikkat çeken Tahmazoğlu, "Evlenmek Peygamber Efendimiz ’in güzel bir sünneti. Ümmetin devamı, dünya ve ahret saadeti için şart olan bir durum. Bekârlarımıza biran önce evlenmeyi ve bol çocuk tavsiye ediyoruz. Evlilik okulumuz bir aile ortamında geçiyor. Burada hep birlikte yeni şeyler öğreniyorsunuz ve evlilik hayatını daha iyi bir hale getirmek için buraya geliyorsunuz. İnsanları sevmek ve muhabbet bu kâinatın temelidir ve bizim Evlilik Okulundaki esas amacımız çiftler arasındaki muhabbeti arttırıcı unsurları ortaya çıkarmak. Biz eğer aile olgusunu sağlam tutarsak, toplumumuz o derece güçlü olacaktır. Çünkü toplumlar ailelerden oluşur. Bu nedenle ‘Mutlu aile, huzurlu toplum’ sloganıyla yola çıktığımız ve 2009’dan bu yana devam ediyor. Evlilik Okulumuzda o günden bu güne kadar 23 bin 788 kişiye eğitim vermişiz ve vermeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 224 çifte sertifikalarıyla beraber çamaşır makinaları verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55