,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Tahmazoğlu: ​"Eğitim bizim için her şeyden daha önemlidir"

Tahmazoğlu: ​"Eğitim bizim için her şeyden daha önemlidir"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu” toplantısında Şahinbey ilçesinde bulunan okul müdürleri ile bir araya geldi.

​Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinde yaptığı projeler hakkında bilgi vererek, eğitimin kendileri için her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

Şahinbey ilçesindeki okul müdürleri ile bir araya gelerek eğitime verilen destek ve projelerle ilgili istişarede bulunan Tahmazoğlu, “Eğitim bizim için her şeyden daha önemli. Elbette belediyecilik hizmeti de önemli ama neticede yaptığımız iş, şehri koruyacak. İnsanı yetiştiremezsek yaptığımız işlerin çok bir anlamı olmayacak.” dedi.

Tahmazoğlu, “Dolayısıyla bir taraftan şehri imar ederken bir taraftan da yeni yetişen neslimize nasıl katkı sağlayabiliriz derdindeyiz. Bunu ihmal etmeden şimdiye kadar yapmaya çalıştık. Bundan sonrada yapmak için daha büyük projeler üreterek destek vermek için çalışacağız. Şahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüşüme 621 milyon TL yatırım yaparak şu ana kadar 8 bin 221 tane evin kamulaştırmasını yapıp, yıkımını gerçekleştirdik. Bunun karşılığında 11 bin tane konut yaptık. Diğer taraftan da şehir merkezinde zor koşular altında çalışan tamircilere modern iş yerleri yaptık. 50 metre genişliğinde, 12 kilometre uzunluğunda, 12 şeritli Yeşilvadi yolunu açtık. Yapılamaz denilen Özdemirbey Caddesini 2 şeritten 6 şeritte çıkardık. Şimdi İnönü Caddesine alternatif olarak eski garajlardaki tamircilerin olduğu yeri yıkarak alternatif yol yapıyoruz. Bunun dışında 606 tane park yaptık. Bunlardan bir tanesi bir milyon 700 bin metrekare alan üzerine yapılan Türkiye’nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi Parkı.” diye konuştu.

Tarihi gün yüzüne çıkarmak için ilçede restorasyon çalışmaları yaparak toplam 11 bin 600 metre sokak sağlıklaştırma çalışması yaptıklarını belirten Tahmazoğlu, Tarihi Mecidiye Han’daki çalışmaların ise bu 2 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ve Sahaflar Çarşısı yaparak bütün kitapçıları burada toplayacaklarını ifade etti.

"164 öğrencimizi umreye göndereceğiz"

Tahmazoğlu eğitim alanında yaptıkları yatırımları ve vermiş oldukları desteği yapmış olduğu sunumla anlatarak, “Millet Kıraathanesi yaptık ve bunun sayısını arttıracağız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın ders çalışabileceği alanlar oluşturacağız. Ayrıca Gaziantep’e dev bir kütüphane yapmak istiyoruz. Bunun için üniversitenin karşısında ki petrolün arkasında bir alanımız var. Buraya dört katlı bir kütüphane yapmak istiyoruz. Aynı zamanda 126 tane gençlik merkezi yaptık. Burada da birçok okuldan öğrenciler gelip ders çalışıp, eğitim destek kursları alıyorlar. Bunların yanı sıra 4 tane okul yaparak Milli Eğitime devrettik. Eğitime 9 yılda 797 milyon TL katkı sağladık. Bu rakamı Türkiye’de eğitime harcayan başka bir belediye yok. Bu çalışmalarla gençlik projelerinde Türkiye’de birinci olduk. Okuma-yazma seferberliğine ilk günden başlamıştık ve şu ana kadar Şahinbey ilçesinde 16 bin 595 vatandaşımız okuma-yazma öğrendi. Gençlerimize her ay kitap veriyoruz. Şu ana kadar 2,5 milyon adet kitap dağıttık. Bu sayede gençlerimiz okuma alışkanlığı kazanıyor. Ayrıca bu kitaplardan evde anne, baba ve kardeşleri de faydalanıyor. Dağıttığımız kitaplardan her ay yarışmalar yaparak çocuklarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Üç yıldan bu yana da gençlerimizi umreye götürüyoruz. Bu sene toplamda 164 öğrencimizi yine umreye göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

"79 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürerek ecdadı ile buluşturup tarihi yerinde yaşamalarını sağladık"

128 bin 118 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, “Bunların yanı sıra okullarımıza kütüphaneler kurarak kitap desteği sağladık ve bu çalışmamıza devam edeceğiz. Şu ana kadar 2 bin 36 adet başarılı öğrencilerimize bilgisayar hediye ettik. Çocuklarımızın spor yapmaları için spor ayakkabısı hediye ettik. Başarıyı teşvik için 20 bin öğrencimize kol saatti, 5 bin 862 adet bisiklet hediye ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bugüne kadar 79 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürerek ecdadı ile buluşturup tarihi yerinde yaşamalarını sağladık. Bu projemizi inşallah devam ettireceğiz. Bizim bundan sonraki hedefimiz özellikle gençlerimizin maddi ve manevi olarak yetişmelerine destek sağlamak.” şeklinde konuştu.

Tahmazoğlu daha sonra okul müdürlerinin soru ve cevap şeklinde görüşlerini de aldı.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de Şahinbey Belediyesi’nin eğitime önemli bir destek sağladığını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55