,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Tahmazoğlu: "Camilerin içini doldurmak daha önemlidir"

Tahmazoğlu: "Camilerin içini doldurmak daha önemlidir"
Şahinbey Belediyesi vatandaşın ibadetlerini yapabilmeleri için yaptırdığı camiler ve sosyal tesisleri zincirine bir yenisini daha ekleyerek ilçenin Sergen Mezrası'na yaptırdığı camiyi ve sosyal tesisini vatandaşların hizmetine sundu.

​Gaziantep’te hizmete açılan caminin açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin yapılmasının önemli olduğunu, ancak içinin doldurulmasının daha önemli olduğunu söyledi.

Sergen Mezrası’nda düzenlenen açılış törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin önemli olduğunu, içinin doldurulmasının daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Tahmazoğlu, Sergen Mezrası vatandaşlarının cami ve sosyal tesisin içlerini doldurmalarını isteyerek, "Böyle eserlerin yapılışını ve açılışını bizlere nasip ettiği için Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Sergen mezramızda daha önce cami yoktu. Ama bu yönde bizlere talep vardı. Şimdi yollarıyla beraber hem cami hem sosyal tesis yapıldı. Gayet de güzel oldu. Rabbim cemaatini bol eylesin. Bu eserleri yapmak elbette önemli ama bunların içini doldurmak daha da önemlidir ve Sergen mezrası halkını buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugün açılışını yaptıkları caminin 58’inci, sosyal tesisin de 123’üncü sosyal tesis olduğu bilgisini veren Tahmazoğlu, "İki ay içerisinde bu sayıyı 200’e yaklaştıracağız. Tesisimizin de üst katında camimiz alt katında bay ve bayan taziye evlerimiz bulunuyor. Devlet ve millet kaynaşmasını bu tür çalışmalarda görüyoruz. Biz de Şahinbey’imizde ihtiyaç olan her yere cami, sosyal tesis, taziye evleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu da yapılan çalışmadan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek şunları söyledi:

"Yapılan sosyal tesislerde bizler için çok önemlidir. Çünkü içlerinde Kur’an kurslarımız var ve göreve geldiğimde 41 olan sınıf sayısı 63’e çıktı. Sadece iki ayda 20’yi aşan sınıf sayısına ulaştık. 100’e doğru ilerliyoruz. Bunların yarısından fazlası sosyal tesisler içerisinde bulunuyor. Camiler, okullar ve sosyal tesisler hizmet içindir. İlim ve kaynaşma yeridir. Yapılan bu mekânları boş bırakmayalım. Bu nadide mekanların içerisinde cemaat ve eğitim olmayınca buralar sadece bina olarak kalır. Bu nedenle de doğumdan ölüme kadar ilim önemlidir. Bu vesile ile de camimizin ve sosyal tesisimizin Sergenlilere hayırlı olmasını diliyorum."

Törende bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ise Şahinbey ilçesinde bu tür yapılan hizmetlerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Sergen Mezrası sakinleri ise yapılan cami ve sosyal tesis ile birlikte hiçbir ihtiyaçlarının kalmadığını bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından Sergen Mezrası cami ve sosyal tesisi vatandaşların katılımıyla birlikte hizmete açıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55