,
  • BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Suudi konsolosluğun önünde Cemal Kaşıkçı eylemi

Suudi konsolosluğun önünde Cemal Kaşıkçı eylemi
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 2 Ekim’de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen ve 100 gündür kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için konsolosluk binası önünde basın açıklaması yaptı ve sembolik bir eylem gerçekleştirdi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 2 Ekim’de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı için konsolosluk binası önünde eylem yaptı

Sınır Tanımayan Gazeteciler ile ortak düzenlenen basın açıklamasını Göksu Özahıshanlı okudu.

2 Ekim 2018’de bu sokaktan geçerek Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki Başkonsolosluğu binasına giren Kaşıkçı'nın, Suudi yetkililer tarafından zorla kaybedildiğini belirten Özahıshanlı, Kaşıkçı’nın akıbetine dair bir soruşturma başlatan Türkiye yetkililerinin, Kaşıkçı’nın Konsolosluk binasında boğularak öldürüldüğünü ve vücudunun parçalara ayrıldığı sonucuna vardığını ve vahşice katledilen Kaşıkçı’nın bedeninin halen bulunamadığını hatırlattı.

Bu nedenle, katledilmesinin yüzüncü gününde, Kaşıkçı’nın son görüldüğü sokağın adını “Cemal Kaşıkçı” olarak değiştirdiklerini belirten Özahıshanlı, bu sembolik eylemle Kaşıkçı için adalet taleplerini yinelediklerini belirtti.

Özahıshanlı, "Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesi, tüm dünyanın gözlerini Suudi Arabistan’a ve Prens Salman’a çevirdi. Cinayete dair göstermelik bir soruşturma başlatan Suudi yetkililerin adil ve güvenilir bir süreç yürüteceğine inanmıyoruz. Zulüm Krallığı’nın bugüne kadar barışçıl aktivistlere, gazetecilere ve akademisyenlere yönelik ağır baskı, korkutma ve insanlık dışı cezalar uyguladığına; sesini çıkarları acımasız bir şekilde bastırdığına defalarca tanık olduk. Fakat Kaşıkçı’nın başına gelenler, Krallığın hak ihlallerinde ne derece acımasızlaşabildiğini ortaya koyuyor. Suudi yetkililer, Kaşıkçı üzerinden dünyanın diğer ülkelerindeki hak savunucuları, gazeteciler ve muhaliflere gözdağı veriyor, korku salıyor." dedi.

Türkiye yetkililerinin Kaşıkçı cinayetinin cezai soruşturulmasına dair çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Özahıshanlı, "Ama tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen Kaşıkçı cinayeti ayrıca uluslararası bir soruşturmaya da konu olmalıdır. Uluslararası Af Örgütü olarak Kaşıkçı cinayetinin ve bu cinayet çerçevesinde işlenen işkence ile diğer suç ve ihlaller hakkında bağımsız bir Birleşmiş Milletler soruşturması başlatılması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kasım ayında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’den soruşturma talep edeceğini söylemiş, her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Aralık ayında Birleşmiş Milletler’i de devreye sokabileceklerini belirtmişti. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi olarak, 3 aydan uzun bir süre önce katledilen Kaşıkçı için BM’den soruşturma talep edilmesine yönelik çağrımızı tekrarlıyoruz. Cemal Kaşıkçı için adalet istiyoruz!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55