,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Suriyeliler için toplanan yardımlar dualarla uğurlandı

Suriyeliler için toplanan yardımlar dualarla uğurlandı
Batman'da faaliyet gösteren 16 STK desteğiyle yaklaşık bir ay önce kurulan, Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi'nde toplanan yardımlar, mültecilere ulaştırılmak üzere dualarla gönderildi.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi'nde yaklaşık bir aydır toplanan yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere dualarla gönderdi.

Uğurlama törenine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 16 STK temsilcisi ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından Suriyeli bebekler için bir TIR bebek bisküvisi ve bir TIR yardım malzemesi olmak üzere 2 TIR yardım, gönderildi.

Törende, STK'lar adına basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkan Hüseyin Şansi, 2011 yılında Suriye’de başlayan ve daha sonra iç çatışmaya dönüşen olaylarda ne yazık ki en büyük zararı başta bebek, çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere sivillerin gördüğünü belirtti.

Şansi, "Yüz binlerce Suriyeli bu çatışmalarda ve ağır bombardıman altında hayatını kaybetmiş, milyonlarca  Suriyeli de evlerini terk ederek, başka bölge veya ülkelere göç etmiştir. Bu süreç içerisinde yüz binlerce bebek, çocuk da annesiz, babasız kalmıştır. Halen Suriye içerisinde veya sınır boylarında naylonlardan, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimizin önemli bir kısmı annesini, babasını kaybetmiş bebek ve çocuklardan oluşuyor. Neredeyse her çadırda birden fazla yetim veya öksüz çocuk bulunmaktadır. Yetim veya öksüz kalan çocuklar yakınlarından kim hayatta kaldıysa onlarla birlikte bu zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışmaktadır." dedi.  

Suriyelilere hep destek olduklarını dile getiren Şansi, "Bugüne kadar gerek ülke genelinde gerekse de Batmanımızda duyarlı ve yardımsever insanlarımız Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. En son İHH’nın Suriyeli kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarının un yetersizliği nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalması üzerine yapılan kampanyayla ve Batmanlı kardeşlerimizin de katkılarıyla binlerce TIR'lık un yardımları toplanmış ve fırınlar tekrar ekmek üretmeye başlamıştır. 16 STK tarafından 'Suriye İçin Acil Yardım Merkezi' kurulmuştur." ifadelerini kullandı.  ( İLKHA)

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55