,
  • BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Suriyeli sığınmacılar: "Suriye'deki savaşın artık bitmesini istiyoruz"

Suriyeli sığınmacılar: "Suriye'deki savaşın artık bitmesini istiyoruz"
Yıllar sonra bayramı ülkelerinde geçirecek olmanın sevinciyle sınır kapılarına akın eden Suriyeli sığınmacılar, savaşın tamamen sona ermesini ve doğup büyüdükleri topraklara yerleşmek istiyor.

Türkiye'nin dört bir tarafından Kilis'e gelen ve Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde yakınlarıyla birlikte geçirmek için Suriye'ye gidenlerin sayısı 15 bini buldu.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin, yıllar önce ayrıldıkları ülkelerine Ramazan Bayramı için geçişleri devam ediyor. Ramazan Bayramı yaklaştıkça Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, yıllardır ayrı kaldıkları ülkelerine ve akrabalarına kavuşmanın sevincini yaşamaya hazırlanıyorlar.

Yıllardır bayramı yakınlarıyla geçiremeyen Suriyeliler, bu bayramı yakınlarının yanında geçirmek için Türkiye'nin dört bir tarafından yollara düşerek Kilis'e geliyor. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan ve sınırın sıfır noktasında kendilerini bekleyen araçlara binen Suriyeliler, yakınlarıyla hasret giderecek olmanın heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda randevu alan yaklaşık 22 bin 500 Suriyeliden 15 bini ülkesine geçti.

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde yakınları ve sevdikleriyle geçirmek için randevu alan yaklaşık 22 bin 500 Suriyeliden 15 bini ülkesine geçti.

Suriyeliler, yaklaşık 2 haftadır geçişlerin devam ettiği Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gece saatlerinden itibaren geliyorlar. Suriyelilerin 12 gündür Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ederken bugün de sabah saatlerinden itibaren sınır kapısına gelenler, işlemlerini yaptırdıktan sonra Suriye tarafına geçti.

Ülkelerindeki savaşın tamamen bitmesini isteyen Suriyeliler, artık doğup büyüdükleri ülkede ve kendi sevdikleriyle bayramı geçirmek istediklerini söylediler.

"Suriye'deki savaşın artık bitmesini istiyoruz"

5 yıl önce ailesinin geçimini sağlayabilmek için Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını belirten Hasan El İbrahim, Suriye'deki savaşın bitmesini ve tamamen ülkesine dönmek istediğini söyledi.

İbrahim, "Bayram dolayısıyla ülkemize gideceğimiz için çok şükür mutluyuz. İnşallah bundan sonra da ülkemiz iyi olur ve ülkemize dönüşümüz de çok yakın olur. Bayram için ülkeme ikinci defadır gidiyorum. Suriye'de eşim, ağabeyim ve ablam var. Türkiye'ye ben tek geldim. İnşallah ülkemiz eski haline döner ve biz de ülkemize geri döneriz." dedi.

"Suriye'de savaşın tamamen bitmesi lazım"

6 yıldır Türkiye'de olduğunu, İstanbul'da bir tekstil işletmesinde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Muhammed El Mısri de Suriye'de kalan annesini ve babasını çok özlediğini, savaşın tamamen sona ermesiyle tekrar doğup büyüdüğü topraklara yerleşmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Dün gece İstanbul'dan Kilis'e geldim. Annem, babam ve akrabalarım Suriye'deler. Bayram dolayısıyla inşallah onları ziyarete gideceğim. Suriye'de iş olmadığı için Türkiye'de çalışarak aileme bakıyorum. Annemi ve babamı çok özledim. 3 senedir, onları hiç görmemişim. Bir an önce bu savaşın bitmesini istiyorum. Şimdi ülkemize döneceğiz, savaş devam ederse ne yapacağız, nasıl çalışacağız? Onun için savaşın tamamen bitmesi lazım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55