,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Suriyeli muhalifler: "Yenilgi mücadelenin sonu değil"

Suriyeli muhalifler: "Yenilgi mücadelenin sonu değil"
Suriyeli muhaliflerin üst düzey müzakerecisi Sabra, rejim güçlerinin Halep'in doğusunu ele geçirmesinin mücadelenin sonu anlamına gelmeyeceğini söyledi.


BBC Türkçe'nin haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşın devam edeceğini vurgulayan George Sabra, "Halep'in kaybının devrimin sonu olmadığını" söyledi. Ancak bu gelişmenin barış anlaşmasına dair umutlarını zora soktuğunu aktaran Sabra, "Halep, devrimin önemli bir yeri ama son yeri değil. Şu anda Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü altında daha çok alan var" dedi.
 
Kenti bölerek alıyorlar!
 
Suriyeli muhalif aynı zamanda hükümet ve müttefiklerinin askeri operasyonlarının 'siyasi sürecin bir kısmını öldürdüğünü' sözlerine ekledi. Suriye ordusu, haftasonunda bu yana hava bombardımanının da yardımıyla Halep'in kuzeydoğusunu tamamen ele geçirdi. Silahlı muhalif gruplar, Halep'te ellerinde tuttukları bölgenin üçte birini kaybederken, hükümet de iç savaşın bundan sonraki seyri açısından önemli bir kazanım elde etti.
 
Fransa'dan acil Halep çağrısı!
 
Muhalif güçler, Suriye ordusunun ilerlemesi üzerine savunmaya geçtiklerini aktardı. Suriye ordusu, şehrin kuzeyinde ağır hava saldırıları eşliğinde iki haftadır ilerliyor.
 
DOĞU HALEP'İN YARISI..
 
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Doğu Halep'in yarısının kontrolünün muhaliflerden rejim güçlerine geçtiği belirtildi.
 
Suriye'nin kuzey kenti Halep'te dün muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri iki parçaya ayıran rejim güçlerinin ilerleyişi Rusya'yı oldukça memnun etti.
 
Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, Halep'in doğusunun neredeyse yarısının temizlendiğini duyurdu. Sözcüye göre, son 24 saatte kentteki muhaliflerle girilen mücadelede çok önemli bir atılım yapıldı.
 
Birleşmiş Milletler (BM), muhalifler ve Ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Halep'te son birkaç günde 16 bin insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.
 
Haftalardır iki ateş arasında kalan sivil halk, çok zor durumda. Canlarını kurtarabilenler yiyecek veya içecek bulamıyor. İç savaş ülkesinde faaliyet gösteren Beyaz Baretliler arama kurtarma ekibi, "İnsanlar sokaklarda uyuyor, yiyecek ya da içecek hiçbir şeyleri yok" açıklamasını yaptı.
 
Analistler bu gelişmenin şehri 2012'de ele geçiren muhalifler için büyük bir kayıp olduğunu söylüyor.
 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55