,
  • BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Suriyeli kıza yardım eli uzandı

Suriyeli kıza yardım eli uzandı
Doğuştan gözleri çok az gören, görme yetisi her geçen gün azalan ve bir hafta içerisinde ameliyat olması gereken Suriyeli Zeynep Boro'ya lazım olan ameliyat parası için hayırseverlerden yardım eli uzandı.

Doğuştan gözleri çok az gören ve görme yetisi her geçen gün azalan Suriyeli kızın ameliyat olabilmesi için lazım olan para bulundu.

Doğuştan göz tansiyonu rahatsızlığı bulunan ve gözlerini tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu için ameliyat olması gereken Boro'nun ameliyatı için 11 bin lira gerekiyordu. Aile ise parayı karşılayacak ekonomik gücü olmaması nedeniyle yetkililerden ve hayırseverlerden kızlarının ameliyatı için gereken paranın bulunması için yardım çağrısında bulunmuştu.

İLKHA'nın gündeme getirdiği "Kızımın gözlerinin kör olmasını istemiyorum" başlıklı haberin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden harekete geçen hayırseverler, Suriyeli Zeynep'in ameliyatı için gerekli masrafları üstlendi.

Birçok hayırseverin yardım etmek için kendileriyle irtibata geçtiğini belirten küçük kızın babası Fayat Boro, kızının ameliyatı için lazım olan paranın bulunduğunu ve kendilerine yardım eden herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Para bulunduğundan dolayı sevinçli olduğunu belirten Boro, "Ben şu an çok sevinçliyim. Allah yardım edenlerden razı olsun. Kızımın ameliyat parası bulundu. Kızım ve biz çok sevinçliyiz. Bize yardım ettiler. Bize yardım edenlere çok teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun." dedi.

Kızının çarşamba günü ameliyat olacağını bildiren Boro, "Bu konuda bize yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Bugün doktora gittik. Doktor, kızımı muayene edip gözüne baktı. Sağ gözünün güzel olduğunu, sol gözünün ise ameliyat olacağını söyledi. Haftaya salı günü kontrol edecek. Çarşamba günü de ameliyat edecekler. Allah'tan umut kesilmez. Kızımın gözlerinin kör olmaması için sesimizi duyuranlardan ve yardım edenlerden Allah razı olsun. Kızımın gözlerini inşallah ameliyat ile kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

Ameliyat olacağı ve gözlerinin açılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Zeynep Boro ise şunları söyledi: "Gözlerim görecek diye çok sevinçli ve mutluyum. Allah bu konuda yardımcı olanlardan razı olsun. Doktor sağ gözümün çok güzel olduğunu ve sol gözümün ameliyat edileceğini söyledi. Çarşamba günü inşallah ameliyat olacağım. Ameliyat olacağım ve gözlerimin açılacağı o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Gözlerimin görmesini çok istiyorum. Bize yardım edenlere çok teşekkür ederim." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55