,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Suriyeli hastalara yardım eli

Suriyeli hastalara yardım eli
Gündeme gelen haberlerin ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Suriyeli hastaların tedavisini üstlendi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Suriye'de gözlerini kaybedip, vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Mahmud El-Nahir ve kanser hastası çocuğun tedavisini üstlendi.

Suriye’nin Afrin kasabasına bağlı Aktarin köyünde yaklaşık 2,5 yıl önce köylerinin yoluna tuzaklanan mayınları temizlerken gözlerini kaybeden ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Mahmud El-Nahir (25) ve kanser hastası Rıdvan Eldibeş'ye (13) yardım eli uzandı.

İLKHA'nın gündeme getirdiği haberlerin ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Suriyeli hastaların tedavisini üstlendi.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi ile birlikte aileleri evlerinde ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Oktay Geçer, tedavi için gerekli işlemleri başlatacaklarını söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Geçer, "Suriyeli misafirlerimizi basından da takip etiğimiz kadarıyla evlerinde ziyaret ederek 'Sağlık noktasında onlar için neler yapabiliriz?' konusunda elimizden geldiği kadar saha ziyaretleri yapıyoruz. Bugün 13 yaşındaki Rıdvan çocuğumuzu ziyaret ettik. Suriye'den gelip burada kanser olduğu ve aynı zamanda çalıştığı noktasında bir haber aldık. Onu evinde ziyaret ederek, ailesi ile görüştük. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak ne gibi yardımlar yapabiliriz? Onu araştıralım diye yerinde ziyaret ettik. Kendilerine sağlık noktasında ne yapacaklarını ve ne yapacağımızı söyledik. İnşallah bu konuda kendilerine yardımcı olacağız." dedi.

Geçer, Mahmud El-Nahir'in durumunu da yerinde gördüklerini belirterek, şunları söyledi: "Mahmud kardeşimiz de Suriye'de bir bomba patlaması sonucu yaralanmış, 2 gözünü kaybetmiş. Kulaklarında ve sol kolunda problemi olan kardeşimizi de evinde ziyaret ettik. 'Sağlık noktasında neler yapabilir ve nasıl yardımcı olabiliriz?' kapsamında Suriyeli misafirlerimizi evlerinde ziyaret edip, inşallah elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız."

Umut-Der'e de yaptıkları hizmet ve yardımlardan dolayı teşekkür eden Geçer, "Sahada gezerken aynı zamanda Umut-Der'i de yanımızda gördük. Onlar da bu ailelerimize gerek gıda konusunda gerekse ev eşyaları konusunda olsun gerçekten yardımcı oluyorlar. İyi hizmetler veriyorlar. Onlara buradan teşekkür etmek isteriz. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden geldiği kadar Suriyeli misafirlerimizin kayıtlarını yapıp, sağlık birimlerimizde ve devlet hastanelerimizde sağlık noktasında onlar için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Umut-Der Sekreteri Bakşi ise "İl Sağlık Müdürlüğümüz ile beraber Suriyeli kardeşlerimizi, özellikle hasta olan ve tedavi ihtiyacı olanları ziyaret ettik. İl Sağlık Müdürlüğümüz de bu konuda bu kardeşlerimize yardımcı olacaklarını söyledi. Biz de Umut-Der olarak gıda, giyim ve ev eşyası olarak yardım ediyoruz. İnşallah el birliğiyle iç savaştan dolayı Gaziantep'e sığınan Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55