,
  • BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Suriyeli aşiretler: ​"Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalıdır"

Suriyeli aşiretler: ​"Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalıdır"
Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin Succu beldesindeki bir konakta bir araya gelen Suriyeli aşiretler ve kabileler, ayımladıkları ortak bildiride, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı.

Fırat’ın doğusuna yönelik olası bir askeri operasyonu ve ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından düzenlenen toplantı ile bir araya gelen Suriyeli aşiretler, yayımladıkları ortak bildiride, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinin Succu beldesindeki bir konakta bir araya gelen Suriyeli aşiretler ve kabileler, ülkede kurumsal bir yapıya kavuşarak, ortak hareket edilmesi için bir toplantı düzenledi.

Halep’in Azez ilçesinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Suriyeli aşiretler ve kabileler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Suriyeli aşiretleri kurumsal bir çatı altında bir araya getirmek için bugün Azez’de "Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi Kongresi" düzenlendi. 150 aşireti kurumsal bir çatı altında toplamak ve PKK'ya karşı birlik olmak için harekete geçen aşiretler, Türk, Kürd ve Araplardan oluştu.

Emperyalist ABD'nin kararından sonra toprakları işgal edilen aşiret ve kabile liderleri, bazı tedbirler almaya başladı. "Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi" 150 aşireti kurumsal bir çatı altında toplanarak ilk toplantısını düzenledi.

Toplantının sonunda "Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi Kongresi" tarafından yayımlanan bildiride, 400 kişilik genel kurucu heyetin, Suriye'nin farklı illerinden temsilcilerin katılımıyla bugün Azez'de bir araya geldiği belirtildi.

Bildiride, "Suriye'nin tüm vilayetlerinden temsilcilerden müteşekkil kurumsal bir siyasi veya askeri güç oluşturarak, Fırat Nehri'nin doğusu başta olmak üzere PYD/YPG terör örgütünün Suriye sahasındaki faaliyetlerini akamete uğratmayı, toprakların asıl sahiplerince yönetilmesini sağlamayı ve Suriye'nin geleceğinde söz sahibi olmayı temel amaç olarak kabul etmektedir." denildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonunun (SMDK) da meclisi desteklediğinin aktarıldığı bildiride, meclisin ilk icraatları arasında emperyalist ABD'nin "terör örgütlerini Kürtlerin temsilcisi" olarak lanse etmesine karşı çıkmak olacağı bildirildi.

Suriye'nin demografik yapısının değiştirilmesi girişimlerinin reddedildiği belirtilen bildiride, DEAŞ ve PKK/PYD/YPG ile mücadelede uzlaşıldığı belirtildi.

Suriye’nin demografik yapısının değiştirilmesi girişimlerinin reddedildiği belirtilen bildiride, bugünkü bu toplantıya katılanların, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptıkları ve bölünme içerecek hiçbir teklifi kabul etmeyecekleri bildirildi.

Bildiride, Fırat’ın doğusuna askeri operasyonun hızlı bir şekilde başlatılması çağrısında bulunulduğu da belirtildi (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55