,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Suriyeli anne engelli çocuğu için yardım bekliyor

Suriyeli anne engelli çocuğu için yardım bekliyor
Gaziantep’e yerleşen Suriyeli Hilal Bekir, biri engelli 3 çocuğu için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Suriye'deki iç savaştan dolayı biri engelli 3 çocuğu ile birlikte Türkiye'ye sığınan ve imkânsızlıklar içinde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli anne, tek isteğinin engelli oğlunu tedavi ettirmek olduğunu söyledi.

Ülkesindeki iç savaştan dolayı 4 yıl önce Türkiye'ye sığınan günlerce Kobani sınırında kaldıktan sonra önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine ardından da Gaziantep’e yerleşen Suriyeli Hilal Bekir, biri engelli 3 çocuğu için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Suriye’nin Kobani şehrinde yaşayan Bekir ailesi, 4 yıl önce biri engelli 3 çocuğuyla Türkiye’ye göç ederek önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine ardından da Gaziantep’e yerleşti. Gaziantep'te hayata tutunma mücadelesi veren Bekir ailesi, başta engelli çocukları olmak üzere yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Kobani’den biri bedensel engelli 3 çocuğu ve eşi ile Gaziantep’e gelip Şahinbey ilçesinin Üçoklar Mahallesi’nde kiraladıkları 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren Hilal Bekir ve Muhammed Bekir çiftinin Ceysen Bekir (11) çocukları henüz bebek iken yakalandığı sarılık hastalığının ardından tedavi gördüğü hastanede yanlış yapılan iğne sonucu bedensel engelli kaldı.

4 yıldır doğup büyüdüğü topraklardan uzakta yaşamanın burukluğunu yaşadığını belirten Anne Hilal, “Biz Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye geldik. Çocuğum engelli olduğu için mecburen Türkiye’ye gelmek zorunda kaldık. 4 yıldır da Türkiye’deyiz. Kendi ülkemizden uzak bir şekilde bu topraklarda yaşıyoruz. Kobani’deki evimiz yandı. Savaş esnasında da evimizin içindeki eşyaları da hırsızlar çaldılar. Burada kirada oturuyoruz.”dedi.

Engelli çocuğunun başta sağlık olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayamadığını ve hayırseverlerden de çocuğunun fizik tedavisi görmesi için yardım talebinde bulunan Bekir, “Oğlum 11 yıldır durumda. Yeni doğduğunda sarıklık hastalığına yakalandı, sarılığı çok olduğu için Suriye’de iken hastaneye götürdük. Yanlış iğne vurdular. Sarılığını indireceklerine yükselttiler. Suriye’de iken tedavi gördüğü hastanede bize ‘oğlunuz ya ölür ya da engelli kalır’ dediler. Allah’a şükürler olsun ne yapalım bu şekilde engelli kaldı. Oğlumu burada ameliyat etmek istedik. Doktorlar bize ameliyat yerine fizik tedavi yapmamızı söylediler. Ama hiçbir yerde fizik tedaviyi kabul etmediler.”ifadelerini kullandı.

Eşinin ayağı kırıldığı için bir aydır çalışamadığını belirten Bekir, “Türkiye’de durumumuz çok zor. Eşim ne iş olsa yapıyor. Bir aydır da eşimin ayağı kırılmış çalışamıyor. Şu an evde oturuyor. Su, elektrik ve ev kirası çocuğumun masrafları bu engelli çocuğuma hâlen süt veriyorum. Her yemeği yiyemiyor. Ev masrafları derken geçimimiz çok zor. Eşimin de ayağı alçıda olduğu için çalışmıyor. Çok zor durumdayız. Ben istiyorum ki bize yardım etsinler çocuğumun fizik tedavi görmesi gerekiyor. Doktora götürüyoruz. Bize Suriyeli olduğumuz için ‘Türkiye vatandaşı olmadığınız için size fizik tedavi olmaz’ diyorlar. Nereye gitsek bizi kabul etmiyorlar. Sesimizi kim duyuyorsa bize yardım etsinler. Eğer oğlum fizik tedavi görse yürüyebilecek.”şeklinde konuştu. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55