,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Suriyeli âlim Mustafa Müslim'in vefatı üzüntüyle karşılandı

Suriyeli âlim Mustafa Müslim'in vefatı üzüntüyle karşılandı
İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Suriyeli âlim Prof. Dr. Mustafa Müslim'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ümmetin çok büyük bir kayıp verdiğini ifade etti.

 

Suriye'nin tanınmış âlimlerinden Prof. Dr. Mustafa Müslim (81), Gaziantep'te Coronavirus'ten dolayı tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Geçen hafta rahatsızlanması üzerine başvurduğu hastanede yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan Müslim, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.  Müslim, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

Gaziantep'te kurulan Zehra Üniversitesinde rektörlük görevini yürüten Müslim'in vefatı sevenlerini üzdü.

Müslim'in vefatı ile ilgili duygularını İLKHA ile paylaşan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Müslim'in yeri doldurulamayacak bir âlim olduğunu ifade etti.

"Âlimin ölümü; âlemin ölümü gibidir"

Müslim'in vefatından dolayı acılarının büyük olduğunu belirten Atila, "Bakara Suresi 156'ıncı ayette 'Biz Allah'tan geldik ve yine Allah'a dönüyoruz.' denilmektedir. Acımız çok büyüktür; çünkü kaybımız büyüktür. Suriyeli âlim Prof. Dr. Mustafa Müslim, yeri doldurulamayacak birisiydi. Âlimin ölümü; âlemin ölümü gibidir. Bugün gerçekten ümmetin çok büyük bir kayıp verdiğine inanıyorum. Müslim'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim ümmete, Müslim'in ailesine ve sevenlerine sabır versin. Seydamız Mustafa Müslim hocamıza Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz. Müslim'i ve diğer Coronavirus'ten dolayı şehid olan âlimlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu.

"Sürekli sahada çalışan ve proje üreten bir âlimdi"

Müslim'in ilerlermiş yaşına rağmen tebliğ ve davet çalışmalarından geri durmadığını ifade eden Atila, "Seyda Mustafa Müslim, 80 küsur yaşına rağmen ümmet için hareket halinde olan, derdi sadece ümmet, Müslümanların birliği ve kardeşliği olan bir âlimimizdi. O yaşta iken İslam'a tebliğ ve davet çalışmalarına çok çok önem verip sürekli sahada çalışan ve proje üreten bir âlimdi. Hasaten Kürd meselesinin çözümü noktasında tek çarenin İslam kardeşliği olduğunu belirtmiş; Kürd, Türk, Arap kim olursa olsun bütün Müslümanların kardeş olduğunun bilinciyle hareket ederdi. Sürekli o şuurla gençlere ve etrafındakilere vaaz ve nasihatlerde bulunan ve irşad çalışması yapan birisiydi. Bu meseleye sadece İslami bakış, hukuk ve kardeşliği çerçevesinde çözüme kavuşabileceğine inanan bir Müslüman bir âlimdi. İnandığıyla yaşayan bir âlimdi.

"Suriyeli gençlerin yetişmesine vesile oldu"

Ülkesinde yaşanan olaylardan dolayı Müslim'in yıllarca sürgün hayatı yaşadığını vurgulayan Atila, "Mustafa Müslim, 45 yıl boyunca sürgün hayatı yaşadı. Esad'a karşı duruş ve düşüncelerinden dolayı Suriye'den sürgün edildi. Önce başka ülkelere gitti daha sonra Urfa'ya geldi. Urfa'ya gelince Müslim'e kucak açıp yardımcı olmaya çalıştık. Daha sonra Urfa'dan Antep'e geçti. Orada Zehra Üniversitesi'ni kurdu. Suriyeli gençlerin yetişmesine vesile oldu. Genç yetiştirirken de Kürd, Türk ve Arap ayrımı asla yapmayan bir âlimdi. Müslümanlara eşit mesafede olup Müslümanların sorunlarına eğilen, çözüm aramaya çalışan aktif bir âlimimizdi. Bu büyük âlimimizin kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim ona rahmet eylesin ve tüm sevenlerine sabır versin. Ümmetin başı sağolsun." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55