,
  • BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

"Suriye’de ne Türkmen kaldı ne Kürt kaldı ne Arap"

"Suriye’de ne Türkmen kaldı ne Kürt kaldı ne Arap"
Beşiri ilçesi İkiköprü Beldesini ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Deniz, "Suriye’de ne Türkmen kaldı ne Kürt kaldı ne Arap kaldı ne Şii ne Sünni kaldı.” dedi.

İslam coğrafyasına yönelik çok büyük operasyonların yapıldığına dikkat çeken Batman Valisi Ahmet Deniz, Suriye'yi örnek göstererek yaşanan acıları özetledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Beldesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İlk olarak İkiköprü Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret eden Vali Deniz, karakol komutanı Başçavuş Halil Alaşahin’den çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra karakoldaki askerlerle bir araya gelen Deniz, bir süre onlarla sohbet etti.

Karakol ziyaretinin ardından Sabancı Ortaokuluna geçen Deniz, öğrencilere kitap hediye ederek, okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Okumanın önemine vurgu yapan Deniz, Batman’ın her yerde okuyan bir şehir olmasını istediklerini söyledi.

Okul ziyaretinden sonra belde sakinleriyle bir araya gelen Deniz, sorun ve sıkıntıları dinledi. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Deniz, tek gayelerinin halkın huzurlu bir hayat sürmeleri olduğunu belirtti.

Halkın, oynanan oyunları görmesini isteyen Deniz, “Şu an Türkiye’ye yapılan dışarıdaki siyaset değil, tamamen bir saldırıdır. Amaçları bu ülkenin önünü kesmedir. Libya’ya ne yaptılar? Libya diye bir devlet kalmadı. Şu an Yemen’de aynısını yapıyorlar. Afganistan diye bir yer kalmadı. Irak’ı üçe böldüler. Suriye’yi zaten bitirdiler. Suriye’de ne Türkmen kaldı ne Kürt kaldı ne Arap kaldı ne Şii ne Sünni kaldı.” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasına yönelik çok büyük operasyonların yapıldığına işaret eden Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ama bunu yine bu millet bozacak. Aynı 15 Temmuz’da nasıl dışarıdan destekli o hainlik yapanlara tankın üzerine çıkarak yürekli bir şekilde şehit olma pahasına bunu engellediyse bu millet, bunu da engelleyecektir. O yürekli duruş olmasaydı bu millette Allah göstermesin şimdi iç savaş vardı.”

Deniz, daha sonra yeni yapılan Beşiri Devlet Hastanesinde hastaları ziyaret ederek, hastane hakkında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu’dan bilgi aldı. Ardından Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünü ziyaret eden Deniz, taziye evinde köylünün sorun ve sıkıntılarını dinledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55