,
  • BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Suriye sınırında sıcak saatler!

Suriye sınırında sıcak saatler!
TSK, yaptığı açıklamada Suriye'de YPG bölgesinden 11 karakola 13 kez saldırı düzenlendiğini ve TSK'nın da misliyle karşılık verdiğini belirtti.

TSK’ya bağlı savaş uçaklarının PKK'nIn kontrolünde bulunan Sincar'ı bombalamasının ardından Türkiye'nin sınırında hareketli saatler yaşanıyor. PYD, sınır bölgelerinde bulunan karakollara peş peşe havanlı saldırılar düzenledi.

TSK, yaptığı açıklamada Suriye'de YPG bölgesinden 11 karakola 13 kez saldırı düzenlendiğini ve TSK'nın da misliyle karşılık verdiğini belirtti.

Dün Kızıltepe'de bulunan karakollara saldıran PYD, bugün de Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar'da bulunan karakollara saldırdı. İlk olarak Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesinde sınırın sıfır noktasında bulunan Tekçe Karakolu'na PYD tarafından havanlı saldırı düzenlendi.

Bir askerin ayağından yaralandığı belirtilen saldırının ardından TSK da PYD'yi obüslerle vurdu. İlk belirlemelere göre 3 PYD'linin öldürüldüğü ifade edildi.

Akçakale'de karakola yapılan saldırının ardından Ceylanpınar'a yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Ateşoğlu Karakolu’na da PYD tarafından saldırı yapıldı. Saldırının ardından TSK'nın da PYD kontrolündeki Resulayn bölgesine obüslerle vurduğu belirtildi. Bazı askerlerin yaralandığı ifade edilen saldırılarda hâlâ çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.

Suriye sınırına en yakın ilçeler arasında yer alan Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde güvenlik önlemleri had safhaya alındı. Her iki ilçede de sivil yerleşim yererine olası saldırı tehlikesi karşısında önlem alan yetkililer, hoparlörlerden yaptıkları anonslarla halka sınıra yakın bölgeye gitmeme ve sokağa çıkmama uyarısı yaptı.

Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Akçakale'nin, Suriye mukabili Tel-Abyad'ın karşısından melun PKK-PYD tarafından yapılan havanlı saldırıda bir askerimiz yaralanmıştır. 7 Haziran'ın akabinde; emperyalistlerce anahtar teslim DAEŞ'ten alınıp PYD'ye teslim edilen Arap Ve Türkmen yurdu Tel-Abyad'ı gerçek sahiplerine teslim etmek gerekmektedir. Bu şeytanları emperyalist efendileriyle beraber geldikleri yere def etmek lüzumu vardır. Coğrafyamız birilerinin elini kolunu sallayarak dizayn vereceği, peçete üzerinde sınırlarını çizeceği topraklar değildir. Burası; Arap’ın, Türk'ün, Kürd'ün kardeşliğinin harmanlandığı İslam coğrafyasıdır. Haçlı seferlerinin hep püskürtüldüğü topraklar olmuştur. Haçlı kuklası PYD def olmalıdır.” dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55