,
  • BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Suriye asıllı gelin sınırda mahsur kaldı

Suriye asıllı gelin sınırda mahsur kaldı
Suriye asıllı gelin, babasını görmek için gittiği Suriye'nin Qamışlo kentinden resmi nikahı olmadığı gerekçesiyle sınırdan Türkiye'ye geçişine izin verilmiyor.

Batman'da evlendikten sonra hasta olan babasını görmek için Suriye'ye giden kadının, resmi nikâhı olmadığı gerekçesiyle sınırdan Türkiye'ye geçişine izin verilmiyor.

Batmanlı İbrahim Acar ile hayatını birleştiren Suriye asıllı Devlet El Halef Casım, babasını görmek için gittiği Suriye'nin Qamışlo kentinden resmi nikahı olmadığı gerekçesiyle sınırdan Türkiye'ye geçişine izin verilmiyor.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Devlet El Halef Casım isimli kadın 4 yıl önce Batmanlı İbrahim Acar ile evlenip yuva kurdu. Mutlu evlilikten Suriyeli Casım'ın bir çocuğu dünyaya geldi.

Suriye uyruklu gelinin babası rahatsızlanınca 2 yaşındaki çocuğunu Batman'da bırakıp Qamışlo'daki babasını ziyarete gitti. Resmi nikahı olmayan Casım, Türkiye'ye dönmek isteyince sınırda mahsur kaldı.

Gelinlerini Türkiye'ye geri getirmek için birçok girişimlerde bulunduklarını anlatan damat ve gelinin amcaları Hamza Acar, tüm girişimlerin sonuçsuz çıktığını, gelininin ve doğmamış bebeğinin hayatından endişe duyduklarını söyleyerek yetkililere seslendi.

Acar, "4 yıl önce yeğenim İbrahim, Devlet El Halef Casım ile evlendi. Şimdi 2 yaşında bir çocukları var. Gelinimiz ayrıca hamiledir. Resmi nikâhları için girişimlerde bulunmuştular ancak daha işlemler bitmemişti. Gelinimizin babası rahatsızlanınca Suriye'nin Qamışlo kentine gitti. Eşi ve oğlu Türkiye'dedir. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. 2 aydır Mardin Kızıltepe sınır kapısında mağdurdur. Kızıltepe kapısından değil Gaziantep sınır kapısına gitmesini istiyorlar. Suriye'nin çoğu bölgesinde savaş olduğu için Kızıltepe kapısından Gaziantep kapısına geçemiyor. Bunun için ailesi olarak gelinimizin Kızıltepe Sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapmasını izin verilmesini istiyoruz." dedi.

Yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını dile getiren Acar, şunları kaydetti: "Göç Dairesine dilekçe verdik, Mardin Valisinin yanına gittik ve birçok girişimlerde bulunduk ancak dilekçemizden bir sonuç çıkmadı. Bu konu hakkında yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. Gelinimiz 6 aydır Suriye'ye gitmiş ve 2 aydır Kızıltepe kapısında mahsurdur. Türkiye'ye geçmek istiyor, geçemiyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55