,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

​Sürekli değişen eğitim sistemi mağdur ediyor

​Sürekli değişen eğitim sistemi mağdur ediyor
Mardin’in Midyat ilçesinde YKS'ye giren öğrenciler, sürekli değişen eğitim sisteminin kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Midyat'ta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Binlerce öğrencinin girdiği sınav sisteminin değişmesinden yakınan adaylar, mağdur olduklarını ifade ettiler.

Midyat’ta yapılan YKS'ye çevre il ve ilçelerden gelen binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Saat 09.30 itibariyle sınav binasına öğrenciler kimlik kontrolleri ve üst araması yapılarak alınmaya başlandı. Saat 10.00 itibariyle okul kapıları kapatılarak sınav binasına alımlar durduruldu. Sınava 5 dakika geç kalan bir kız öğrenci ise tüm çabalarına rağmen sınava alınmadı.

10.15’te başlayan sınav 2 saat 15 dakika sürdü. TYT’de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi. Adaylara 135 dakika süre verildi.

Sınav öncesi duygularını paylaşan öğrenciler stresli ve çok heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

Sınav öncesi duygularını paylaşan öğrencilerden Şehmus Uyanmaz, sürekli değişen sistem nedeniyle mağdur olduklarını ve özellikle yılların emmeği 2 saatlik sınavla belirlenmesinin yanlış olduğunu savundu.

İlçe dışından çocuklarıyla birlikte sınava gelen veliler ise çocuklarının başarılı olmaları için temenni ve duada bulundular.

Öğrenci velilerinden Ahmet Özkan, “Mardin’in Mazıdağı ilçesinden geliyorum. Kızım YKS'ye gireceği  için geldim. İnşallah başarılı olur. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah umutları yarıda kesilmez. Tek sıkıntımız 120 kilometrelik yoldan sınav için geldik. Bizim için bu çok sıkıntılı bir durum. ÖSYM’nin önümüzdeki senelerde ilçemizde de sınav yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Çocuklarıyla birlikte gelen veliler ise okul bahçesinde çocuklarının başarısı için dua ederek, Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okudular.

Öğrenci velilerinden Hamdiye Tunç, “Mazıdağı’ndan geliyorum, kızımı getirdim. Herkese başarılar diliyorum. Kimsenin emeği boşa gitmesin. Emeğinin karşılığını alsınlar. Kur’an okuyup dua ediyoruz. Allah yardımcıları olsun. Elimizden gelen tek şey dua etmektir. Allah heyecanlarını gidersin.”

Bütün öğrenciler için dua ettiklerini belirten Cahide Tetkik ise, “İki kızımı sınava getirdim. Hepsi bizim evlatlarımız. Biz onlardan daha heyecanlıyız. Ben de çalışan biriyim. Çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyoruz. Çocuklarımız için mücadele veriyoruz. İnşallah istedikleri bölümü kazanırlar.” dedi.

Sınav sonrası duygularını paylaşan öğrenciler sürenin yetmemesinden şikâyetçi olurken. Bazıları ise soruların basit olduğunu ifade etti.

Midyat’ta YKS maratonu yarın yapılacak AYT (Alan Yeterlilik Testi) oturumuyla sona erecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55