Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur’da PKK’liler ile çıkan çatışmada 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 1 asker olmak üzere 3 kişi hayatını kaybederken 5 askerin ise yaralandığı belirtildi. Öte yandan 9 PKK’linin ise çatışmalarda öldürüldüğü ifade edildi.
Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş, 1 astsubay ve 1 asker, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı 5 askerin ise tedavileri sürüyor.
Çatışmaların şiddetlendiği Sur’da 2 Aralık’tan beri 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı 5 mahalleyi ve bir caddeyi içine alacak kadar genişletilirken ilçede bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'ndeki halk, bölgeyi terk ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.