,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

"Şule Yüksel Şenler, İslami mücadele için önemli bir şahsiyetti"

"Şule Yüksel Şenler, İslami mücadele için önemli bir şahsiyetti"
Şule Yüksel Şenler’in örnek hayatına dikkat çeken siyasiler, Şenler’in İslami mücadele için önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladılar.

Tedavi gördüğü hastanede dün öğle saatlerinde vefat eden yazar Şule Yüksel Şenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Eyüpsultan camisinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı.

Birçok siyasi parti yetkilisinin katıldığı cenaze töreninde Şenler ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulunan AK Parti Milletvekili Av. Özlem Zengin ile HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, Şule Yüksel Şenler’in İslami mücadele için önemli bir isim olduğunu söylediler.

"Türkiye ve İslam dünyası için çok önemli bir değerdi"

Şule Yüksel Şenler’in yazdıkları kitaplar ve yaşamıyla sıkıntılarına çözüm bulduklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Zengin, çocukluğundan beri en çok kitaplarını okumaktan hoşlandığı, hayatını dinlediğinde kendi sıkıntılarına güç bulduğu bir isim olduğunu söyledi.

Zengin, "Bugün buraya aslında helalleşmeye geldik. Ama bakıyorum ki yaptığı her şeye kendi hayatıyla şahitlik etmiş bir insan. O sebeple burada helalleşeceğiz ama nereden nereye geldiğimize dair bir hatırlatma da yapacağız. Ümit ediyorum ki Allah hepimize onun yaşadığı gibi yaşama dirayeti versin. Bunları tek başına yaptı. Bugün çok büyük bir kalabalık ile buradayız. Aslında bir insanın direnciyle nelerin değişebileceğine şahitlik etmiş birisidir. Türkiye için, İslam dünyası için çok önemli bir değerdi. Allah gani gani rahmet eylesin." dedi.

"Böylesi mücahidelerin hayatları yeni nesiller için örneklik teşkil etmelidir"

Şule Yüksel Şenler’in koca bir zamanın mücahidesi olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aslan ise "İslami değerler için mücadele yürüten, gevşemeyen ve gerektiğinde bedel ödeyen bir ablamızdı. Özellikle yeni nesiller için örneklik teşkil etmektedir. Başörtüsü, tesettür ve diğer İslami çalışmalar noktasında yapmış olduğu faaliyetler kayda değerdir. Zamanın ceberutlarının hışmına uğramasına rağmen hiç taviz vermemiştir. Şule Hanım, zamanı geldiğinde bedel ödemekten geri durmamıştır. İyiliği emredip kötülükten sakındırma noktasında üzerine düşeni yapmaya çalışan bir ablamızdı. Rabbim ona gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Aslında böylesi insanların, böylesi mücahidelerin hayatları yeni nesiller için örneklik teşkil etmelidir. Onların sürdürdüğü mücadele bir şekilde devam etmelidir. Tesettür ve başörtüsü denildiğinde akla böyle insanlar gelmek suretiyle yürüdükleri yolda yürümek gerekir." dedi.

"Rahat ortamlarda İslami değerlere ne düzeyde değer verdiğimizi sorgulamamız gerekir"

Şule Yüksel Şenler’in zor şartlarda sürdürdüğü mücadeleye değinen Aslan, rahat şartlarda o değerlerle ilgili gelinen noktaya dikkati çekerek şunları söyledi: "Onun zor şartlarda başörtüsü için yürüttüğü mücadele çok değerli ve yerindedir. Bugün yeni nesillerin ne düzeyde bu mücadeleyi yürütebildikleri ebetteki tartışılır. Çok zor zamanlarda böylesi insanların verdiği mücadele ortadayken daha rahat ortamlarda bu değerlere karşı yaklaşımımızın hangi düzeyde olduğunu sorgulamak gerekir." diye konuştu.

"Genç bacılarımızın onu anlamasını ve bu yolda mücadeleyi sürdürmelerini temenni ediyorum"

Şule Yüksel Şenler'in, 1960-1970’li dönemlerde İslami mücadelenin, tesettürün toplumsal zeminde yer bulması, Müslüman kadının kimliğiyle var olması noktasında çok önemli bir mücadelenin simgesi haline geldiğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ise şu ifadelere yer verdi:

"Bizler de gençliğimizde onun yazdıkları kitaplarıyla büyüdük. Gerçekten gönül dünyamızda çok önemli etkisi olan bir yazar olarak zihnimizde hep var olacaktır. 1960-1970’li yıllar Türkiye’nin batılılaşmaya doğru hızlı bir şekilde sürüklendiği bir dönemdir. Bu projenin çok önemli sacayakları vardır. İşte Şule Yüksel Şenler, böylesi zor bir dönemin mücadelesini vermiş bir aktör olarak karşımıza çıkmaktadır. İslam’ın toplumsal anlamda yeni yeni neşvünema bulduğu dönemde bir çığır açmış ve öncüsü olmuştur. Rabbim mükâfatlarını katında kat kat arttırsın inşallah. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Genç bacılarımızın onu anlamasını ve bu yolda mücadeleyi sürdürmelerini temenni ediyorum." (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55