,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Şule Yüksel Şenler ebediyete uğurlandı

Şule Yüksel Şenler ebediyete uğurlandı
Tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesinde dün vefat eden 81 yaşındaki gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, Eyüpsultan Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

​Tedavi gördüğü hastanede dün öğle saatlerinde vefat eden gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı.

Başörtüsü mücadelesi ve gençlere yönelik kitap ve konferanslarıyla inançlı bir neslin yetişmesi için yaptığı çalışmalarla tanınan Şenler’in cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı  Başkanı Fahrettin Altun, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Aslan, Mahmut Şahin ile birlikte çok sayıda milletvekili, siyasi parti yetkilisi, gazeteci, yazar ve Şule Yüksel Şenler’in sevenleri katıldı.

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı tarafından kılınan cenaze namazı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şule Yüksel Şenler’in kendisine dayatılan hayat biçimini değil inancının gerektiği şekilde yaşadığını ifade etti.

Erdoğan, "Kıbrıs'ta başlayıp İstanbul'da tekâmül eden, sonra tüm Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan bir mücadele insanının cenazesi vesilesiyle bir arada bulunuyoruz. Hakkı ve hakikati haykırmakla geçen ömrü dün nihayete erdi. Pek çok kadının ve elbette erkeğin hayatında dönüm noktası olacak bu azim, mücadele, inanç abidesini son yolculuğuna rahmetle, salavatla, şükranla, hüzünle uğurluyoruz. Mirası gerçekten çok büyük ve anlamlıdır. Özellikle de kendisinin yaşadığı dönemde STK hareketlerini İslami kesimde en öne çıkarabilen isimlerden bir tanesi olmuştur Şule Yüksel Şenler hanımefendi. İdealist Hanımlar Derneği ile yürüttükleri mücadele, genç kızlarımız için adeta bir idol olmasını da ortaya koymuştur." dedi.

"Onu zindana atanların hiçbiri bugün anılmıyor ancak kendisi nesiller boyu hatırlanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Seher Vakti dergisi ile de o zamanlar özellikle İslami kesimde kalemşörlerimizin yer aldığı bir dergi olması bakımından malum bazı çevreleri rahatsız etmesi, bizi de mutlu etmesi bakımından çok çok önemliydi. Tamamen kendi iradesiyle yöneldiği hak ve hakikat yolu onun duruşuyla dikenler arasında adeta bir gül haline getirmiştir kendisini. Dayatılan şekilde değil de inancının gereği doğrultusunda yaşayan biri olması onu son dönemin bayrak şahsiyetlerinden biri kılmıştır. Onu horlayanların, zindana atanların hiçbiri bugün anılmıyor. Ancak kendisi nesiller boyu hatırlanacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şenler için Eyüpsultan'da bir kütüphane ve müzenin de yapılacağı müjdesini verdi.

Kılınan cenaze namazı ve yapılan konuşmanın ardından tekbir ve salavatlar eşliğinde omuzlarda taşınan Şenler'in naaşı, Eyüpsultan haziresine defnedildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55