,
  • BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

ŞÜ Rektörü Nas'ın cenazesi memleketi İdil'de defnedilecek

ŞÜ Rektörü Nas'ın cenazesi memleketi İdil'de defnedilecek
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kalp krizi sonrası vefat eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas'ın memleketi Şırnak İdil'de defnedileceğini açıkladı.

Hayatını kaybeden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, memleketi Şırnak'ın İdil ilçesinde defnedilecek.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas (48), geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, açıklamada bulundu.

prof.-dr.-aydin-durmus-003.jpgKonuyla ilgili olarak hastanede gazetecilere açıklama yapan Durmuş, "Rektör Bey'i kaybettik. Allah rahmet eylesin. Helikopterle stada getirildi. Ambulansla getirilirken kalp masajı yapılarak getirildi. Buraya geldiğinde durumu kritikti. Doktorlar burada masaja devam etti, kurtarılamadı. Allah ailesine sabır versin. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun, değerli bir insandı. Allah mekânında rahat ettirsin inşallah. Cenazeyi yıkatıyoruz, ardından memleketi İdil'e göndereceğiz. Yapacak bir şey yok, takdiri ilahi, tüm yakınlarına sabır diliyorum, hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Özel Dünya Hastanesi Genel Müdürü Memduh Duman ise "Hasta bize geldiğinde durumu kritikti. Kardiyoloji ve kalp uzmanlarımızla müdahale ettik. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı." ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da yaptığı açıklamada, "Şırnak Üniversitesi Rektörümüz, değerli kardeşimiz Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas vefat etmiştir. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Akademi camiasının başı sağ olsun." dedi.

Evli ve 4 çocuk babası Mehmet Nuri NAS kimdir?

1969 yılında Şırnak’ın İdil ilçesinde doğdu. 1988 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde yüksek öğrenimine başladı.  Bölüm ve fakülteyi dereceyle bitirerek 1992 yılında Ziraat Mühendisi unvanıyla mezun oldu. 1995 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı.   1996 yılında lisansüstü eğitim için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. University of Nebraska- Lincoln, Institute of Agriculture and Natural Resources, Department of Horticulture and Forestry’de lisansüstü eğitimine başladı.  1998 yılında yüksek lisans ve 2002 yılında doktora eğitimini tarımsal biyoteknoloji konusunda tamamladı. Kendi ileri sürdüğü ve literatüre “Nas Ortam Geliştirme Hipotezi” adıyla geçen bir hipotezi doktora tezinin konusu yaparak yüz yılık bir bilimsel probleme çözüm önerisi sundu. Amerika'da doktora çalışmalarından dolayı “2000 – 2001 Lisansüstü Öğrenci Araştırma Ödülüne (Nebraska Statewide Graduate Student Research Award)” layık görüldü. 2002 yılında Türkiye’ye döndü ve KSÜ Ziraat Fakültesi’nde Dr. Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2004 yılında Yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör oldu.

KSÜ’nin bilimsel araştırma altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak büyük-orta bütçeli DPT ve TÜBİTAK destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Bilimsel araştırma projelerinde ihmal edilmiş kaynakların topluma kazandırılması ve ülke sorunlarına çözüm getirilmesi gibi konulara ağırlık verdi.  Akademik yapının güçlenmesi ve yeni akademik birimlerin kurulmasında önemli katkıları oldu.  Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışmanlık yaptı.

2008 – 2011 yılları arasında TÜBİTAK-Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu (TOVAG) Grup Danışma Kurulu üyeliği ve 2011 – 2013 yılları arasında TUBİTAK – TOVAG Grup Yürütme Komitesi üyeliği görevlerini yürüttü. Çok sayıda TÜBİTAK bilimsel proje değerlendirme panellerinde moderatör ve panelist olarak görev aldı. TÜBİTAK tarafından desteklenen KOBİ Ar-Ge Projelerinde izleyici olarak görev yaptı.

2013 yılında 2547 Sayılı Kanunu’nun 40/b maddesine göre Şırnak Üniversitesi’ne görevlendirildi. Şırnak Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili ve İdil Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili görevlerini yürüttü.

2014 yılında 2547 Sayılı Kanunu’nun 16 maddesine göre Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına atanan Mehmet Nuri Nas dekanlık görevinin yanında Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini de yürütmekteydi. Şırnak Üniversitesi'nde göreve başladığı tarihten bu yana Şırnak Üniversitesi akademik yapısının güçlendirilmesi ve üniversite bünyesinde yeni akademik birimlerin kurulmasında önemli katkıları oldu.

Uluslararası ve ulusal nitelikli bilimsel dergilerde araştırmalara dayalı makaleler yayınladı, hakemlik ve editörlük yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55