,
  • BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

STK'lardan oda TV'ye tepkiler gelmeye devam ediyor

STK'lardan oda TV'ye tepkiler gelmeye devam ediyor
Oda TV'nin Peygamber Efendimizi ve İslami değerleri hedef alarak yaptığı hakaret içerikli paylaşıma tepki gösteren STK temsilcileri, yetkilileri göreve çağırdılar.

​Hazreti Muhammed ve İslam'i değerlere hakaret eden oda TV'ye tepki gösteren STK temsilcileri, yetkilileri göreve çağırdılar.

Oda TV'nin Peygamber Efendimizi ve İslami değerleri hedef alarak yaptığı hakaret içerikli paylaşıma tepkiler dinmiyor.

Yapılan hakarete tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, "İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü kılıfıyla bu hakaretleri örtüyorlar" diyerek inanca yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi. MAZLUMDER Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan ise "Bu tür girişimler kışkırtma ve saldırı söz konusu ve etnik ayrıştırma vardır" sözleri ile tepki gösterdi.

"Charlie Hebdo'nun yaptığı saldırının bir benzeridir"

Bu tür saldırıları yapanların tarihi iyi okumaları gerektiğini belirten Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, "İşin temeline inince kendilerini ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü kılıfıyla örtüyorlar. Dine, Hazreti Muhammed'e (Sallahu Aleyhi Vesselam) ve mukaddesata saldırı veyahut herhangi bir dine saldırı kesinlikle basın özgürlüğü kılıfına büründürülemez. Bu durumun ifade özgürlüğü ile alakası yoktur. Bu durum kabul edilemez. Geçmiş yıllarda Charlie Hebdo denilen bir yayın organının Hz. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem'e) yapmış olduğu hakaretin bir benzeridir. Bu da kesinlikle kabul edilir bir durum değildir. İslam'a ve Peygambere olan bu saldırının toplumda ayrıştırıcı, barışı ve huzuru bozan girişimlerdir." ifadelerini kullandı.

"Bu tür girişimler halkın huzurunu bozmaya yöneliktir"

Konu hakkında yetkilileri göreve davet eden Yılmaz, "Kesinlikle yetkililer bu durumu görüp müdahale etmediler. Bu tür girişimde bulunanlar, tarihi okusalar müşriklerin bile Muhammedül Emin dediği; dilinden, elinden emin olunan güvenirliğinin kimse tarafından şüphe duyulmayan peygamber olduğunu göreceklerdir. Onlar bunları bizden daha iyi biliyorlar Bu tür girişimler toplumun farklı kesimlerini gruplarını, halkın huzurunu bozan eylemlerdir." şeklinde konuştu.

"Oda TV, İslam karşıtı bir yayın izlemektedir"

MAZLUMDER Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan ise şunları söyledi:

"Oda TV'nin yayın çizgisi olarak sürekli bir şekilde İslam karşıtı çıkışları görünmektedir. Biz bu tür çıkışları kınıyoruz. Burada ilahiyatçıları, hukukçuları ve İslami hassasiyeti olan STK'ları bu tür çıkışlara meyleden, halkı kışkırtan, huzursuzluk ortaya çıkarmaya çalışan medyaya karşı harekete geçmeye tepki göstermeye davet ediyorum. Bu tür hakaretvari çıkışların basın yayın ilkeleri dışında bir kural gözeterek basın yayın özgürlüğü adı altında yapmaya çalışsa da biz burada açık bir şekilde etnik ayrımcılığın farkındayız. Burada kışkırtma ve saldırı söz konusudur. Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Çoğunluğunun Müslüman olduğu bir toplumda bu tarz çıkışlar İslam dininin temsili Hz. Resulullah'a yapılan hakaretleri kabul etmiyor ve kesinlikle bu tarz hareketleri kınıyoruz." (İLKHA)

Denize atlayıp yaşlı kadını kurtardı

Denize atlayıp yaşlı kadını kurtardı

Denize atlayıp yaşlı kadını kurtardı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55