,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2491.876
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.5485
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 15 °C

STK'lardan Kudüs Müftüsü Sabri'nin Mescid-i Aksa'ya girişinin engellenmesine tepki

STK'lardan Kudüs Müftüsü Sabri'nin Mescid-i Aksa'ya girişinin engellenmesine tepki
STK'lar, İstanbul'da Fatih Camiinde bir araya gelerek, siyonist işgal rejiminin Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri’nin Mescid-i Aksa'ya girişine yasak konulması kararını protesto etti.

İstanbul'da Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri’nin Mescid-i Aksa'ya girişine yasak konulması protesto edildi.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri’nin Kudüs’e girişi siyonist işgalciler tarafından bir hafta yasakladı. Yasağın 25 Ocak'ta tekrar görüşüleceği ve bu sürenin bir yıla kadar uzatılacağı belirtiliyor.

STK'lar, İstanbul'da Fatih Camiinde bir araya gelerek, siyonist işgal rejiminin aldığı kararı protesto etti.

"Umut Cuması" adıyla düzenlenen programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İslam coğrafyasının kurtuluşunun Kudüs’ün özgürlüğüne bağlı olduğunu vurguladı.

"Kudüs insanlığın bir araya gelmesi demektir"

Yıldırım, "Kudüs’ün ne anlama geldiğini anlatmaya gerek yok. Kudüs şehadettir, zaferdir, yürüyüştür. Kudüs, Doğu Türkistan, Arakan, Afganistan, Irak, Suriye'dir. Kudüs ümmettir, insanlıktır, zalime karşı olmaktır. Kudüs, tevhid, vahdet ve cihad demektir. Kudüssüz İslam, İslamsız Kudüs olmaz. Zaferimiz de yakındır inşallah. Bütün mezhepler, anlayışlar Kudüs’te birleşir. Kudüs Vietnam'ın, Doğu Türkistan’ın, Moro’nun intikamıdır. Kudüs, mazlumların yanında olmak zalime karşı çıkmaktır. Kudüs insanlığın bir araya gelmesi demektir." diye konuştu.

Kudüs’ün siyaset üstü bir mesele olduğunu ve bütün Müslümanların Kudüs etrafında birleştiğini belirten Yıldırım, bugün Türkiye’nin her tarafında insanların sabah namazında camilerde bir araya geldiklerini söyledi.

"Bütün sorunların başı Ortadoğu'ya çivi gibi çakılmış olan Siyonist rejimdir"

Yıldırım, "Ey israil! Dualarımız sadece dilimizle değildir. Sabah namazlarımız mücadele hazırlığıdır. Sabah namazları ve diğer namazlar bir disiplin, bir diriliştir. Saflarımızı sıklaştırmak bir araya gelmek için hazırlıktır. Sen her Mescid-i Aksa’ya saldırdığında biz namazlardan aldığımız güç ile omuz omuza yan yana durmak için saflarımızı birleştireceğiz. Sen Mescid-i Aksa’ya saldırdığından Müslümanların bununla ilgili bir hesabının olmayacağını zannediyorsun. Müslümanların Suriye, Irak vs problemleri varken Kudüs’e yapacağınız saldırı ile kimse ilgilenmez diye düşünüyorsun. Bu kaos ve kargaşadan faydalanarak Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedi yapmak istiyorsun. Ben bu problemli yerlerin hepsini gezdim. Suriyeli çocuk bomba altında annesine bakıp gözyaşı dökerken Kudüs’ü düşünürdü. Irak’taki, Doğu Türkistan’daki çocuk Kudüs’ü düşünürdü. Çünkü Müslümanlar akıl sahibidirler. Onlar bütün sorunların başı Ortadoğu'ya çivi gibi çakılmış ve çıkarılıp atılması gereken siyonist terör devleti olduğunu biliyorlar." şeklinde konuştu.

"Mesele Kudüs olunca elimizle de müdahale edeceğiz"

İslam coğrafyasının kurtuluşu, Müslümanların arasındaki etnik sorunların düzelmesi için Kudüs’ün özgürleşmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Ey Müslümanlar! Fitnenin kaynağına yönelin. Kudüs’ü siyanizmden kurtarın. Bunun için bizler bu bilinci oluşturacağız. Sadece namaza gelmeyeceğiz. Sadece kalbimizle buğzedip dilimizle yanlışlıklarını haykırmayacağız. Mesele Kudüs olunca elimizle de müdahale edeceğiz. Elimizle de dilimizle de kalbimizle de cihad edeceğiz." ifadelerini kullandı.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Emiroğlu ve AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç’in de birer selamlama konuşması yaptığı program, dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55