,
  • BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

STK’lar: Diyarbakır katliamı, PKK’nın daha önceki sivil katliamları da akıllara getiriyor

STK’lar: Diyarbakır katliamı, PKK’nın daha önceki sivil katliamları da akıllara getiriyor
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, PKK’nin gerçekleştirdiği ve 5 sivilin hayatını kaybettiği katliamı kınayan Bitlisli sivil toplum örgütleri, katliama karşı durma çağrısında bulundular.

PKK’nin Diyarbakır’da sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliama karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir tepki de Bitlis Medeniyet Platformu, Bitlis Eğitime Destek Platformu ve Bitlis Kent Konseyi’nden geldi.

3 platformun ortak yayınladığı yazılı basın açıklamasında, PKK’nin daha önce yaptığı sivil katliamlara dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, “Bu hain saldırıların sonuncusu da Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde gerçekleşti. Bu saldırı PKK’nın daha önceki sivil katliamları da akıllara getirdi. Son olarak 5 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır’ın Kulp İlçesindeki saldırısını 68 STK’yı içinde barındıran Bitlis Medeniyet Platformu, Bitlis Eğitime Destek Platformu ve Bitlis Kent Konseyi olarak kınıyoruz.” denildi.

Tüm insanlığın Coronavirus ile mücadele ettiği bir dönemde bile PKK’nin katliamlarını sürdürdüğüne vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Halkımız da kesinlikle amaçları bölücülük olan eli kanlı terör örgütüne prim vermemelidir. Terörle mücadele son hızla ve başarılı bir şekilde devam ederken, terörle mücadeleye 'halk sağlığı sorunu' diyerek PKK'nın cinayetlerini görmezden gelen siyasi partileri, insan hakları örgütlerini, meslek örgütlerini ve sendikaları PKK'yı kınamaya davet ediyoruz.  Aynı zamanda Ülkemiz ile ilgili her konuda yorum yapan ve çeşitli sebeplerle, haksız şekilde ülkemize tepki gösterme küstahlığında bulunan, AB kurumlarının, ülkemizdeki elçiliklerin, insan hakları örgütlerinin ve uluslararası sendikal grupların bu katliamlarını görmezden gelmelerini de kınıyoruz. PKK terör örgütünün başta sivil katliamları olmak üzere tüm katliamlarını lanetliyoruz. İnsan hayatını kurtarmanın büyük önem taşıdığı böyle bir dönemde, PKK terör örgütünün katliamlarına karşı demokrasi ve insan haklarını savunduğunu iddia eden siyasi partileri, insan hakları örgütlerini, meslek örgütlerini, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları ve oyuncuları da Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan kanlı saldırıya ses çıkarmaya davet ediyoruz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55