,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

SP'li Bilgiç: Yanlış politika yüzünden bölge insanı işsiz bırakılmıştır!

SP'li Bilgiç: Yanlış politika yüzünden bölge insanı işsiz bırakılmıştır!
Saadet Partisi GİK üyesi ve AGD Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, uygulanan yanlış tarım, hayvancılık, sanayi politikaları nedeniyle bölge insanının işsiz bırakıldığını söyledi.

İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret eden Saadet Partisi GİK üyesi ve AGD Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, uygulanan yanlış tarım, hayvancılık, sanayi politikaları nedeniyle bölge insanının işsiz bırakıldığını söyledi.

Saadet Partisi GİK üyesi ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, AGD Şube Başkanı Lokman Özkan ve beraberindeki heyetle bir dizi ziyaret kapsamında İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

İLKHA Batman Temsilcisi M. Fatih Akgül tarafından karşılanan heyet, ziyaretleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bölge ziyaretleri kapsamında Batman'dan önce Mardin ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Bilgiç, "Ülkemizin ve bölgemizin en çok ihtiyaç duyduğu mesele toplumsal barış, toplumsal uzlaşmadır. Bu kapsamda da bizim yapmamız gereken bu coğrafyada kim bir söz söylüyorsa o sözün sahibi ile mutlaka bir araya gelmek, birbirimizi dinlemek, birbirimizi anlamaktır. Hangi renkten, hangi ırktan, hangi dilden olursa olsun bütün insanların hem emniyete hem adalete hem de refaha ihtiyacı vardır. Adaletin, refahın, emniyetin tesisi kan dökerek değil de dil dökerek, ter dökerek olur. Bunun için bizim gayret etmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda da biz, hem bölgemizdeki siyasi partileri hem de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz." dedi.

"Türkiye Petrollerinin küçültülmesi stratejik bir hatadır"

Türkiye Petrollerinin küçültülmesine değinen Bilgiç, "Batman stratejik bir şehir, petrol rezervlerinin üzerinde duran bir şehir. Tabi, burada Türkiye Petrolleri şirketi var. Orada da çalışan kişilerin mağduriyeti söz konusudur. İşsizlik oranının çok yüksek olduğu bir şehirde Türkiye Petrollerinin küçültülmesi stratejik bir hatadır. Aynı zamanda oradaki işçilerinin de mağdur edilmesidir. Coğrafyamızda enerji kaynakları ile ilgili savaşlar yaşanmakta. Bu savaşların yaşandığı bir bölgede Türkiye'nin enerji sektörü ile ilgili telafisi mümkün olmayan hatalara düşmesini kimse isteyemiyor. Yol yakınken de bu yanlışlardan dönülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yanlış politika yüzünden bölge insanı işsiz bırakılmıştır"

Sakarya'ya fındık toplamaya giden ailenin yaşadığı trafik kazasıyla ilgili Bilgiç, şunları söyledi: "Aynı zamanda dün Mardin'de, Sakarya'ya fındık toplamak için gitmiş ve orada kaza sonucu yaşamını yitirmiş kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik, taziyede bulunduk. İnsanlar bin 400, bin 500 kilometre yolu, saatte 6 lira alabilmek için kat ediyorlar. Çoluk çocuk mevsimlik işçi olarak Karadeniz'e fındık toplamaya gidiyorlar. Sadece Karadeniz'e değil, bölgenin insanı bu hasat mevsiminde Türkiye'nin dört bir yanına dağılıyor. Hâlbuki buradaki topraklarda da insanlar karınlarını doyurabilir. Uygulanan yanlış tarım, hayvancılık, sanayi politikaları yüzünden bölge insanı işsiz kalmıştır, işsiz bırakılmıştır. Bunlardan da mutlaka dönülmelidir."

"Üretime, istihdama dönük sektörlerin canlandırılması gerekir"

İstihdama dönük çalışmaların canlandırılması gerektiğini vurgulayan Bilgiç, "Elbette havalimanı yapılması, hastane yapılması, yol yapılması, köprü yapılması önemlidir ama bunlar hizmettir. Bir de üretime dönük, istihdama dönük sektörlerin canlandırılması gerekir. Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük havalimanına sahip olması güzel ama kendi uçağımızı kendimiz üretirsek daha da güzel olur. İşte, biz bunları hem iktidara hem muhalefete hem de STK'lara iletmek, onların da bu konudaki görüşlerini almak üzere Batman'da bulunuyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55