,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Söz ve Kalem Dergisi'nin Aralık 2022 sayısı çıktı

Söz ve Kalem Dergisi'nin Aralık 2022 sayısı çıktı
Gençlik ve edebiyat dergisi Söz ve Kalem, Aralık 2022 sayısında "Kış Müminin Baharıdır" kapak başlığıyla okuyucusuyla buluştu

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, Aralık sayısında uzun kış gecelerinin ehemmiyeti konusunu işledi.

Dolu dolu içeriklerin olduğu dergide; analiz, tarih, öykü, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, hukuk, dizi film öneri ve bilim ve teknolojiye dair önemli yazılar yer alıyor.

Söz ve Kalem dergisi, matbu olarak okuyucuyla buluşmanın yanı sıra, dileyen okuyucular derginin dijital haline de ulaşabiliyor.

Dergi, bu ay okuyucularına Merhum Sezai Karakoç posterini hediye ediyor.

"Geceler Allah'ın rahmetine mazhar olacak müstesna bir zaman dilimi olduğu gibi Allah'ın azabından emin olmak için de mühim bir andır"

Birçok ayette Allah'ın geceye yemin ettiğini hatırlatan dergide, "Allah'ın üzerine kasem ettiği şeylerin ehemmiyeti ile alakalı hakikat ortadayken bu ayetleri, geceyle alakalı idrakimize ve gönlümüze nice hakikatleri seyrettirmek için açılan ilâhî bir pencere olarak görmemiz bizim faydamıza olacaktır. Gece sırdır, gece örtüdür, gece sükûnettir, gece dinginliktir, gece durmaktır, gece yalnızlıktır, gece kendinle baş başa kalmaktır. Kendisi olmaktan ziyade kendisine biçilmiş rollerin acemice oynanmasının son bulduğu andır gece. Kişinin, hızla akıp giden dünya hayatı içinde 'bu gidiş nereye, ben nereye gidiyorum, menzilim neresi, gittiğim yol doğru mu?' sorularını kendisine sorabileceği müstesna bir zaman dilimidir gece. Gecenin sırrı sadece Allah'ın kasemlerinde saklı değildir elbette. Müminler için kıymetli olan her önemli olay gece vakti yaşanmıştır. Hazreti Peygamber'in dünyaya teşrifleri Rebiyülevvel ayının 12'sinde bir gecenin seher vaktindedir. Efendimiz'in ilâhî huzura kabul edildiği Miraç hâdisesindeki 'isra' bir gece yolculuğudur. Allah kelamı olan Kur'an'ın yeryüzüne inişi Kadir Gecesi'ndedir. Hz. Peygambere gelen vahiylerin büyük kısmı gece vakti gelmiştir. Bu listeyi uzatabiliriz. Ancak bunun tem tersi olarak Allah'ın gazabının yeryüzüne indiği an da gece vaktidir. Yani ehli iman için müsbet veya menfi her tür önemli hadise gece vakti vuku bulmuştur. Geceler Allah'ın rahmetine mazhar olacak müstesna bir zaman dilimi olduğu gibi Allah'ın azabından emin olmak için de mühim bir andır." şeklinde belirtildi.

"Şehirlerin kalabalık ve stresli gündüzlerinde hakkıyla yerine getiremediğimiz bazı güzel amelleri kış mevsiminin uzun gecelerinde yerine getirebiliriz"

Aklında başında her müminin geceye dair, gecenin sırrına erişebilmeye dair hesap içinde olması gerektiği belirtilen dergide, "Gecedeki bu sırrın ve feyzin Allah ile kuracağı bağ ile olabileceğini idrak etmelidir. Zira geceye bu feyzi katan şey, gündüzün meşguliyet içinde rabbine hakkıyla kulluk etme fırsatı bulamayan insanın rabbini hoşnut etmesi için uykusundan ve rahatında feragat edip, herkesin uyuduğu bir zaman diliminde rabbi ile baş başa kalacak şekilde huzuru ilahiye yönelmesindedir. Gündüz kalabalıktır, gündüz meşguliyettir, gündüz maişet peşinde koşmaktır, gündüz stresli ve sıkıntılıdır. Bu nedenle şehirlerin kalabalık ve stresli gündüzlerinde hakkıyla yerine getiremediğimiz bazı güzel amelleri kış mevsiminin uzun gecelerinde yerine getirebiliriz. Bunlar; kendimizi muhasebeye çekebileceğimiz, gidişimizin nereye ve nasıl olduğuna dair düşünce yani tefekkür. Allah ile zayıflayan bağımızı güçlendirecek samimi, ihlaslı kıyam ve secdeler yani teheccüd. Zira fahri kâinat Efendimiz bir hadisinde; 'Kış müminin baharıdır. Gündüzü kısa olur, oruç tutar. Gecesi uzundur, gece ibadeti yapar.' Buyuruyor. Sizleri, gecenin sırrını ve gece ibadetinin ehemmiyetini ele aldığımız Aralık sayımızla baş başa bırakıyoruz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55