,
  • BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Söz ve Kalem dergisi nisan sayısında Ramazan'ı ele aldı

Söz ve Kalem dergisi nisan sayısında Ramazan'ı ele aldı
​Gençlik ve Edebiyat dergisi Söz ve Kalem'in Nisan 2022 sayısı "Ramazan Fırsatlarını Kaçırmayın!" kapak başlığıyla çıktı.

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, nisan ayı dosya konusunda, 11 ayın sultanı Ramazan ayı ile birlikte tövbe konusu işlendi.

Nisan ayının baharın, yeniden dirilişin ve uyanışın adı olduğu Hazreti Muhammed'in miladi olarak dünyaya teşriflerinin de adı olduğu belirtilen dergide; "O'nun ümmeti olmakla bahtiyar olan ve Allah'a hamd eden bizler, O'nu konuşarak ve yazarak ancak kendi sözlerimize ve kalemlerimize güzellik katarız. Zira bir kalem sahibinin dediği gibi 'Ben sözlerimle O'nu güzelleştirmiş olmuyorum, bilakis sözlerimi Onunla güzelleştiriyorum.' Nisan ayı tabiatı canlandırdığı gibi gönüllerimize nakış gibi işlenmiş olan Hz. Peygamber'in sevgisini de canlandırıp gönlümüzü O'nun sevgisiyle diriltmektedir. Ancak bu Nisan ayı tabiatı ve gönlümüzdeki Resulullah sevgisini dirilttiği gibi mübarek Ramazan ayının gelmesiyle ruhlarımızı da dirilecektir. Haliyle O'nun sevgisi ile dirilecek olan bizlerin ibadet ayı olan mübarek Ramazan'ı da O'nun yaşadığı gibi yaşamayı hatırlamamız gerekmektedir." denildi.

"Ruhlarımızı kirleten günahlardan arınıp temizlenmenin yani tövbenin adıdır Ramazan"

Mübarek Ramazan ayına değinilen dergide, "Arınmanın, temizlenmenin ve Rahman’a daha yakın olabilmenin adıdır Ramazan. Affedilmenin, sevmenin, sevilebilmenin, barışın ve kardeşliğin adıdır Ramazan. Zikirlerin, secdelerin, kıyamların, duaların, itikâfların, mukabelelerin ve ibadetlerin ayıdır Ramazan. Sahurların, İftarların, dost meclislerinin, kardeşlik ve muhabbet sofralarının adıdır Ramazan. Fakirlerin, muhtaçların, kimsesiz ve biçarelerin doyduğu; yetimlerin yüzünün daha çok güldüğü, başlarının daha çok okşandığı ayın adıdır Ramazan. Ruhlarımızı kirleten günahlardan arınıp temizlenmenin yani tövbenin adıdır Ramazan. Evet değerli okurlarımız bütün hamd ve şükrümüz bizleri bu mübarek Ramazan ayına tekrardan ulaştıran Allah’adır. Ramazan ayının Hz. Muhammed'i hatırladığımız, andığımız ve O'na olan biatımızı tazelediğimiz Nisan ayına denk gelmesi bizlerin bu kutlu mevsimi O'nun ve ashabının yaşadığı şekli ile idrak etmemize fırsat olabilir." ifadelerine yer verildi.

Dergide kimler ne yazdı?

Dünyanın en büyük sorunlarından olan ırkçılık konusunu ele aldığımız dergide bu ay; Ahmet Çalışkan "Bir Tür Göz Boyama: Kavmiyetçiliği Millileştirmek", Selman Talayhan "Irkçılığın Öteki Yüzü İslamofobi", Yusuf Bingöl "Üstün Irk Taassubu", Müzeyyen Sena Titiz "Modern Çağ Zehirlenmesi: Irkçılık", Yusuf Yetiş "Irkçılık Paradigması Bağlamında İslam, Kıta Avrupası ve Malcolm X" yazıları ile ırkçılık konusunu kaleme aldı.

Hazreti Peygamber’in kutlu siretinin ve Ramazan ayı münasebetiyle tövbe konusunun işlendiği dergide bu ay; Ahmet Çalışkan "Tevbe ve Ramazan Ayı", Ahmet Karaduman "Asr-ı Saadette Ramazan", Müzeyyen Sena Titiz "Mahi Şifa" ve Mustafa Yalçınkaya "11 Ayın Sultanı 1 Ayın vuslatı" yazıları ile Ramazan ayını ve tövbeyi işledi. Orhan Özsoy "Gül Naatleri" yazısıyla Hazreti Peygamber ile alakalı yazılmış şiirleri derlerken; Selman Akman "Sen Gül Kokardın" şiiri ile ve teknoloji sayfasında ise Ali Tarhan "Asr-ı Saadette İletişim" yazılarını kaleme aldı.

Dergide ayrıca analiz, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, bilim, hukuk ve teknolojiye dair önemli yazılar[a1]  yer alıyor.

Söz ve Kalem dergisi matbu olarak okuyucuyla buluşmanın yanı sıra dileyen okuyucular derginin dijital haline de ulaşabiliyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55