,
  • BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Soylu: "Gördüğünüz yerde ayağını kırın, sorumluluğu bana ait"

Soylu: "Gördüğünüz yerde ayağını kırın, sorumluluğu bana ait"
Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK bizim için nasıl tehditse, teröristlere nasıl davranıyorsak, uyuşturucu satıcılarına, aynı, acımasızca davranmak zorundayız. Sorumluluk bana ait" dedi.

Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluğu bana ait." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir." dedi.

Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK bizim için nasıl tehditse, teröristlere nasıl davranıyorsak, uyuşturucu satıcılarına, aynı, acımasızca davranmak zorundayız. Kimse bizim insanlarımızı ve gelecek nesillerimizi zehirleyemez. Bunu göreve geldiğimiz ilk günden beri söylüyorum. Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluğu bana ait." ifadelerini kullandı.

Soylu, şunları kaydetti:

"Bir uyuşturucu satıcısını gördükleri zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler, o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmayan polis görevini yapmamış demektir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak, onu zehirleyecek ve aileleri huzursuz edecek bir kişiye gereğini yapan suçunu bana atsın. Suçu 5, 10 ya da 20 yıl içeride yatmaksa yatarım. 2018 yılında bunların tepesine çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız."

Bakan Soylu, PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelirin 1,5 milyar dolar olduğuna işaret ederek, bu rakamın tamamının PKK'nin finansmanına gittiğini anlattı.

Soylu, "Esrar yakalamalarında 2016'ya göre bu yıl yüzde 34 artış elde ettik. Eskiden kenevir üretilen tarlalar bu sene Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da buğday üretir hale geldi. Terörle ülkemizin birliğini hedef alıyorlar, uyuşturucuyla da nesillerimizi ve medeniyetimizi hedef alıyorlar. Türkiye'yi uyuşturucu ile işgale kalkışıyorlar. Dolayısıyla hem terörle hem de uyuşturucuyla mücadeleyi eş zamanlı ve aynı tempoda birisini birinden geride bırakmadan sürdürmek zorundayız. İkisi de gençlerimizi hedef alıyor ve ikisi de birbirinden besleniyor. Terör uyuşturucudan hem para açısından besleniyor hem de o teröristleri eylem yapacak kafaya getirmeye yarıyor." ifadelerini kullandı.

Soylu, PKK ile mücadelede 2017 yılında bin 635 sığınak ve barınağın imha edildiğini, 2 bin 197 PKK'linin etkisiz hale getirildiğini, örgüte katılımın 2016 yılına göre yüzde 85 oranında azaldığına dikkat çekti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55