,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Soylu: Doğu ve Güneydoğu Türkiye’nin yeni sıçrama merkezleridir

Soylu: Doğu ve Güneydoğu Türkiye’nin yeni sıçrama merkezleridir
Van'da Ankara’dan Van’a Gönül Köprüsü” programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cazibe Merkezi Projesiyle Doğu ve Güneydoğu’nun Türkiye’nin yeni sıçrama merkezleri olacağını söyledi.

Van TSO ile ATO’nun ortaklaşa düzenlediği “Ankara’dan Van’a Gönül Köprüsü” programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cazibe Merkezi Projesiyle Doğu ve Güneydoğu’nun Türkiye’nin yeni sıçrama merkezleri olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Ankara Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATO) ortaklaşa düzenlediği “Ankara’dan Van’a Gönül Köprüsü” projesiyle sivil toplum buluşması toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanı sıra, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Fatih Şahin, Ankara Sanayi Ticaret ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir ve kentteki STK’lar katıldı.

Düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, “Ne zaman büyüdük, ne zaman yükseldik başımıza bir musibet getirmeye çalıştılar. Çünkü birlik, beraberlik ve kardeşliğin olmasını istemiyorlar. Engellemedikleri iş kalmadı. Hep beraber yaşadık. Yakın tarihimizde yaşadık. En son 15 Temmuz’u birlikte yaşadık. 6-7 Ekim Olaylarını, 17-25 Aralık darbesini ve Gezi olaylarını yaşadık. İstedikleri net ve açıktır. Bu ülke ayakları üzerinde durmasın, bu ülke kendi iradesini ortaya koymasın, herkesin kendisini ifade ettiği bir ülke olmasın, bu ülke farklılıkların zenginlik oluşturduğu ama bu medeniyetin ancak böyle var olduğu bir anlayışla etrafındaki coğrafyaya söyleyecek bir sözü olmasın istiyorlar. Birlik ve beraberliğiyle uğraşılsın, kâh sağcı-solcu dersin, kâh Alevi-Sünni dersin, kâh Türk-Kürt dersin ayakta duracak takati kalmasın, zayıflasın ve onu istediğimiz gibi bu coğrafyada yönete bilme kabiliyetine sahip olabilelim anlayışı içinde oldular.” dedi.

PKK’ye katılımın düştüğüne dikkat çeken Soylu, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Cazibe Merkezi programının önemine değindi.

Soylu, “İçişleri Bakanlığı olarak iki temel hususiyetimiz vardır. Birincisi yıllardan beri hedeflerimizden bizi alıkoymaya çalışan terörü tasfiye etmek. Bunu çok net bir rakamla ifade etmek anlaşılır olacaktır. Geçen sene Türkiye’de ilk 6 ayda terör örgütüne katılım 478’dir. Bu yılın ilk 6 ayında ise terör örgütüne katılım 47’dir. Aldığımız bütün tedbirler, milletimizin bu tedbirlere olan güçlü desteği, aynı zamanda bu topraklarda birlikte yarınlara güçlü bir şekilde ulaşabilme hedefinden vazgeçmemiz işi bu noktaya taşımaktadır. Sadece terörle mücadele ile bu meseleyi bitiriyor değiliz. Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’da Eylül ayında açıkladığı 23 ilin Cazibe Merkezi olması projesi, terörle yapmış olduğumuz mücadeleden çok daha önemli projedir. Buralar huzur, kültür şehirleridir. Doğu ve Güneydoğu Türkiye’nin yeni sıçrama merkezleridir.  Biz bunu Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Öteki dünyamızın esas dünya olduğu bilinciyle yaşıyoruz. Bizim bir tek düşüncemiz var, insan eşref-i mahlûkattır. Son teslim olan son 20 kızımızın her biri 12-13 yaşında, terör örgütüne zorla götürülmüşler. 780 bin kilometrekare içerisinde eğer bir annenin dizi dibinde büyümesi gereken bir kızı muhafaza edemiyorsak niçin bu işi yapıyoruz? O babalar eve gittiğinde bütün yorgunluğunu kızına sarılarak almayı düşüneceği yerde, ‘Acaba benim kızım nerede’ diye düşünüyorsa biz bu işi neden yapıyoruz? O hedefleriyle buluşturmaktır bizim iddiamız. Kandil’de 13-14 yaşındaki çocukları karşılarına alıp, ‘Sen etek giyeceksin, pantolon giyeceksin’ diye onları istismar eden bir akılla Allah şahit olsun ki bedeli ne olursa olsun insanlık adına mücadele etmezsek Cenabı Allah bu dünyada da öteki dünyada da bizden sorsun.” (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55