,
  • BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Sosyal medya kullanıcıları: "Katil ve azmettiricilerle ilgili hukuk yolu işletilmedi"

Sosyal medya kullanıcıları: "Katil ve azmettiricilerle ilgili hukuk yolu işletilmedi"
​PKK'nın yaptığı vahşi katliamlarından biri olan Başbağlar Katliamı'nın acısı, 27'nci yıldönümünde yüreklerdeki tazeliğini korurken sosyal medya kullanıcıları da bu katliamı unutturmadı.

 

5 Temmuz 1993'te Türkiye'de tarihin en karanlık günlerinden biri olan Başbağlar Katliamı yaşandı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sivil katliamlarından biri olan Başbağlar Katliamı'nın üzerinden tam 27 yıl geçti.

Başbağlar Katliamına dikkat çekmek ve unutturmamak için bugün saat 12.00'den itibaren #BaşbağlarKatliamı etiketiyle hashtag çalışması başlatan Hür Ekip Sosyal Medya Platformu (HÜR EKİP), kısa sürede Trend Topic (TT) ve World Trend Topic (WTT)'e çıkardı.

Binlerce sosyal medya kullanıcısının yazdığı hashtag'a parti genel başkanları, bakan, milletvekili, yazar, gazeteciler de destek verdi. İşte o tweetlerden bazıları:

Sosyal medya kullanıcıları:

"Katiller ve azmettiricilerle ilgili hukuk yolu işletilmedi"

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam: "Katliamın üzerinden 27 yıl geçti. Katiller ve azmettiricilerle ilgili hukuk yolu işletilmedi. Sorumlular hala serbest! Yeni katliamları önlemenin yolu #BaşbağlarKatliamı üzerindeki sır perdelerinin kaldırılmasından geçer. 27. yılında şehitleri rahmetle anıyorum."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "#BaşbağlarKatliamı'nın 27. yılında, hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyorum. İnanıyorum ki terör ve zorbalık yenilecek; bir arada, huzur içinde, kardeşçe yaşama irademiz bu topraklarda kök salacaktır."

İYİ Parti Lideri Meral Akşener: "27 yıl önce bugün, Başbağlar'da toprağın kara bağrına düşen 33 şehidimizi rahmetle anıyorum. Yüce Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Terör karşısında sıradağlar gibi dimdik duran tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun."

Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici: 5 Temmuz 1993'te Erzincan-Kemaliye İlçesi #Başbağlar Köyü'nde 33 masum insan PKK-DHKPC ortak terör eyleminde Ermeni mezalimlerini andıran yöntemlerle alçakça, kahpece ve hunharca katledildi. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız.

Sosyal medya kullanıcıları:

"Katiller belli; emperyalizm ve yerli uşakları!"

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan: "El-Halil, Susa, Başbağlar, Yeni Zelanda ve daha nice katliam ve vahşetler… Yıllar geçse de katliamın her bir eseri içimize ateşler düşürüyor. Katiller belli; emperyalizm ve yerli uşakları! Her bir şehidimize rahmet, müsebbiplerine la'net olsun!"

İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, "5 Temmuz 1993… 27 yıl önce bugün hain terör örgütü PKK'nın Başbağlar'da şehit ettiği 33 vatandaşımızın acısı hala yüreğimizi yakıyor. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına, başsağlığı ve sabırlar diliyorum. #BaşbağlarKatliamı'nı unutmadık unutmayacağız."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya: "5 Temmuz 1993'te eli kanlı terör örgütü PKK tarafından Erzincan'ın Başbağlar köyünde şehit edilen masum insanlarımızı rahmetle anıyorum. Teröre ve destekçilerine lanet olsun, kardeşliğimizi yıkamayacaksınız!"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu: "5 Temmuz 1993'te bebek, çocuk, kadın, yaşlı ayırmadan adeta bir insanlık katli gerçekleştiren hain PKK terör örgütünün bu alçak saldırısında şehit düşen tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyorum."

Sosyal medya kullanıcıları:

"Masum insanlar kurşuna dizildi"

Gazeteci Abdurrahman Uzun: "33 can, 33 insan... Genç kardeşim, sen doğduğunda bu ülkede bir katliam oldu. Masum insanlar kurşuna dizildi, kadınlar ve bebekler diri diri yakıldı haberin var mı?"

Gazeteci Mehmet Toprak: "27 yıl önce bugün Başbağlar'ın imamı akşam ezanını okurken 100'e yakın PKK'lı köyü bastı. Camiden çıkarılan 28 kişi kurşuna dizilerek, Nazife Baltacı, 13 yaşındaki oğlu İbrahim ve 3 köylü yakılarak katledildi. PKK, çocuk katilidir! PKK, İslam düşmanıdır!"

Mustazaflar Cemiyeti: "Vahşi örgüt tarafından 27 yıl önce hunharca katledilen Başbağlar şehidlerini rahmetle anıyoruz. #BaşbağlarKatliamı(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55