,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

“Sosyal Medya Düzenlenmesi” adımı geç alınmış bir karardır

“Sosyal Medya Düzenlenmesi” adımı geç alınmış bir karardır
Diyarbakırlılar; toplumu ahlaki yönde çökerten, insanlık değerleriyle uyuşmayan paylaşımların, sahte hesaplarla insanların inanç ve değerlerine saldırıların yapıldığı sosyal medya ağlarına yönelik yapılacak düzenlemeyi olumlu buldu.

1 Temmuz’da AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız.” diyerek sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması ve bir düzenlemenin yapılması gerektiğini açıklamıştı.

Hükümetin sosyal medya için yapacağı düzenlemeyi yerinde bir karar olduğunu belirten Diyarbakırlılar, kararın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sosyal medya platformu, amacına uygun kullanması gerektiğini dile getiren Diyarbakırlılar, bu amaçlar içerisinde eğitim, bilgilendirme ve dini bilgiler gibi paylaşımların yer alması gerektiğini söyledi.

“Hükümetin gündeme aldığı sosyal medya düzenlenmesi düşüncesine olumlu bakıyoruz”

Sosyal medya düzenlenmesi kararına olumlu baktıklarını belirten Veysi Perişik, “Hükümetin gündeme aldığı sosyal medya düzenlenmesi düşüncesine olumlu bakıyoruz. Çünkü sosyal medyada günümüzde ahlak dışı birçok şeyin döndüğünü görüyoruz. Ayrıca dolandırmalar ve sahte hesaplar gibi tehlikeli şeylerin de olduğunu biliyoruz. Müslüman bir toplumda yaşayan vatandaşlarız. Bundan dolayı sosyal medyada dönen ahlaksız birçok şeyi kabul edilebilir görmüyoruz. Tüm bu sebeplerden başkalarının düşünce özgürlüğüne müdahale edilmeden sosyal medya için yapılacak düzenlemeyi olumlu karşılıyoruz. Ayrıca sosyal medyada yer alan ahlaksız şeyler ve oyunlar gibi etmenlerden ötürü çocuklarımız çok kötü etkileniyor. Geleceğimiz ve neslimiz tehlikeye bu şekilde girmiş oluyor. Sosyal medyayı bizler amacına uygun kullanmalıyız. Eğitim amaçlı, bilgilendirme amaçlı ve ahlaklı paylaşımlar gibi özelliklere dikkat ederek sosyal medyayı kullanmalıyız.” dedi.

“Sosyal medya düzenlemesi geç kalınmış bir karardır”

Sosyal medya ile ilgili yapılacak düzenlemenin geç alınmış bir karar olarak gördüğünü belirten Miraç Korkut, “Biz her gün sosyal medyanın içerisindeyiz. Sosyal medya düzenlemesi geç kalınmış bir karardır. Çünkü sosyal medyada küfür ve hakaret ediliyor. Bu tür şeylerin olmaması lazım. Sosyal medyada küfür ve değerlere hakaret etmek özgürlük değildir. Bu tür şeyler şov yapmak için yapılıyor. Sosyal medyada sürekli taciz hakaretler olduğu için mutlaka düzenleme getirilmelidir. Sosyal medyada bazı konular eleştirilebilir ama hakaret edilirse ceza verilmelidir. Sosyal medya öyle bir hale gelmiş ki en ufak bir paylaşımda küfürler üst üste geliyor. Bunun için yapılacak bütün yasalara canı gönülden destek veriyorum. Sosyal medyada insani ve faydalı paylaşımlar yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Alınan bu kararı destekliyoruz”

Sosyal medya ile ilgili yapılacak düzenlemeyi iyi bir adım olarak gördüğünü belirten Reşit Evelek ise, şunları söyledi:

“Sosyal medya üzerinde yapılacak düzenleme iyi bir adımdır. Çünkü yapılacak düzenleme ile kimse kimseye kolay kolay hakaret edemeyecek. Alınan bu kararı destekliyoruz. İnsanların birbirine her yerde saygılı olması gerektiği gibi sosyal medya ortamlarında da bu saygıyı göstermesi gerekiyor. Ayrıca bu düzenleme ile sahte hesaplar gibi kullanıcılar da engellenecek, bu durum da güzel bir şeydir. Alınan bu kararı sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde uygulamaya da geçer.”

“Sosyal medyada doğal güzellikler, tarihi yerler gibi paylaşımların olması çok güzel olur”

Sosyal medya platformu ile çok fazla ilgilenmediğini belirten Abdullah Orbay, düzenlemenin faydalı bir adım olacağını ifade etti.

Orbay, “Ben pek sosyal medyayla ilgilenmiyorum. Sosyal medyanın düzenleme konusu gündeme geldi. Bu da iyi bir adım olacak. Çünkü sosyal medyada küfür, hakaret edilmezse insanlar her ortamda iyi geçinir. Sosyal medyada doğal güzellikler, tarihi yerler ve Diyarbakır'ın misafirperverliği gibi paylaşımlar olursa daha güzel olacak.  Sosyal medya amacına uygun kullanılmazsa faydası olmaz. Temennim, sosyal medya amacına uygun kullanılmasıdır.” dedi.

“Sosyal medyada Müslümanlar için faydalı şeyler paylaşılmalıdır”

Sosyal medyada insanların fenomen olmak için saçma şeyleri paylaştıklarının altını çizen Mehmet Sargun, “İnsanlar fenomen olmak için saçma sapan video çekip, Tiktok'ta paylaşıyorlar. Sosyal medya kullanıcılarından çekilen boş videoları beğenmeye ve paylaşmaya davet ediyorlar. Bizim gençlerimiz, bu tür paylaşımlar yapması yerine, namaz kılmalı ve Allah'ın bize verdiği İslam'ı yaşamaları çok daha güzel olur. Bunları yapmaları halinde sevap işlemiş olacaklar. Ben bu yüzden sosyal medyaya karşıyım. Müslüman halkımız sosyal medyada dinden, imandan ve Kur'an-ı Kerim'den kıssalar paylaşmalıdır. Bundan dolayı sosyal medya amacına uygun kullanılmalıdır ve yapılacak düzenlemeyi destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer, sosyal medyada kısıtlama yapması gerekiyor”

Sosyal medyanın bir haberleşme aracı olduğunu vurgulayan Hamit Sertaş, sosyal medyanın günümüzde haberleşme aracından çıktığını belirtti.

Sertaş, “Sosyal medya dediğimiz Twitter, İnstagram Facebook ve Tiktok gibi uygulamalar günümüzde çok bilinçsiz kullanılıyor. Gençlere yönelik akımlar çıkartılıyor, buda psikolojiyi bozan durumlardır. Bence düzgün kullanılması çok daha uygundur. Aslında sosyal medya haberleşme aracıdır ama şu an sosyal medya haberleşme aracından çıkmış. Sosyal medyada uygun olmayan görüntüler çıkıyor. Bizler Müslüman olduğumuz için bu tür uygulamalara bakmamamız gerekiyor. Yetkililer, sosyal medyada kısıtlama yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55