,
  • BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Sokak köpeklerinin ağır yaraladığı çocuk: Başka çocuklar bu duruma düşmesin!

Sokak köpeklerinin ağır yaraladığı çocuk: Başka çocuklar bu duruma düşmesin!
Bingöl'de, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu çeşitli yerlerinden ağır yaralanarak hastanede yatan 7 yaşındaki çocuk, "Başka çocuklar bu duruma düşmesin." diyerek yetkililere seslendi ve sokak köpeklerinin toplatılmasını istedi.

26 Mayıs Perşembe günü Mustafa Yalçın adındaki 7 yaşındaki çocuk, merkez İnalı Mahallesinde akşam saatlerine doğru evlerinin yakınındaki ağaçtan erik toplamaya giderken 4 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı.

Saldırıda bacaklarından yaralanan Mustafa Yalçın, o esnada oradan geçen bir gencin yardımıyla saldırgan köpeklerden kurtarılırken, akrabaları tarafından önce devlet hastanesine oradan da çocuk hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Hayati tehlikesi olmayan küçük Mustafa'nın, kronik astım rahatsızlığı ve yaşadığı travma nedeniyle psikolojik destek göreceği belirtildi.

İLKHA'ya konuşan Nedim ve Adalet Yalçın çifti, çocuklarının yaşadığı travmayı anlatarak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ilgili yetkililere sokak köpeklerinin toplatılması çağrısında bulundu.

video

"Ailece perişan olduk"

Çocuğunun yaşadığı travmayı anlatan baba Nedim Yalçın, "Mustafa şu an hastanede. İki gün önce talihsiz bir köpek saldırısına uğradı. Çocuğu önce devlet hastanesine oradan da çocuk hastanesine getirdik. Şu an tedavisi devam edecek.  Mustafa normalde astım hastasıdır. Hem astımı var hem alerjisi var. Mustafa'yı yaklaşık 3-4 yıldır, Bingöl'de ilgili bölümler olmadığı için çevre illere tedaviye götürüyorum. Zaten o sıkıntıyı yaşıyoruz. Mustafa'nın hali ortada. Evde iki çocuğum daha var şu an onlara da ben bakıyorum. Bir de üstüne çocuğum başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Bu görünenlerin haricinde sırtında iki, kalçasında da yaralar var. Şu an görünürde sağlık durumu iyi ama çocuğun psikolojisi bozulmuş. Geceleri yataktan sıçrıyor. Köpek sesi gelince korkuyor. Mustafa şu an bir travma yaşıyor." diye konuştu.

Yaklaşık 15-20 gün tedavinin ardından 1-2 ay da çocuklarını psikolojik tedaviye götüreceklerini kaydeden baba Yalçın, "Ailece perişan olduk. Benim iki çocuğum daha var. Onlar evde, büyük çocuğum da hasta. Küçük çocuğum var, işe gidemiyorum. Aynı gün sabah bir akrabam belediyeyi aramış, köpeklerin bir kadına ve bir çocuğa saldırdıklarını söylemiş, uyarı yapmış ve 'Gelin bu köpekleri toplayın, burada insanlara, çocuklara saldırıyorlar' demiş. Yetkililer, gelip götüreceklerini söylemişler ancak bir şey yapılmamış." diye aktardı.

"Barınak var ama toplamıyorlar"

Baba Yalçın, "Belediye barınak yapmış ama toplamıyorlar. Bu barınağı niye yapmışlar? Mustafa ölebilirdi de. Allah'a şükürler olsun yaşıyor ve Allah onu bize bağışladı. Bir adam benim oğlumu kurtardı. O esnada oradan geçen biri hayatını riske atarak oğlumu kurtarıyor. Canı gönülden oğlumu kucağına alıyor, kanlar içinde apar topar sonra hastaneye götürüyorlar. Allah ondan razı olsun, ona teşekkür ederim." dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Yalçın, "Sadece Bingöl'de değil, Türkiye genelinde bu köpekleri toplasınlar. Öyle bir zamandayız ki can güvenliğimiz yok. Ben hayvanlara karşı değilim. Hayvanlar aç kalınca çocuklarımıza saldırıyorlar. Bu hayvanları barınaklara götürseler onlara baksalar, böyle yapmazlar. Ricam şudur ki; başka Mustafalar acı çekmesin, başka aileler bu acıyı yaşamasın." ifadelerini kullandı.

"Başka Mustafalar acı çekmesin, başka aileler perişan olmasın"

Yalçın, "Doktorlar, çocuğumda astım olması nedeniyle uzun bir süre tedavi görmesi gerektiğini söyledi. Oğlum geceleri korkudan sıçrayarak uyanıyor. Doktorlar psikolojik desek görmesi gerektiğini söylüyor. Ailece perişan olduk bu gidişle iki ay ailece hastanelerde zahmet çekeceğiz. Ne zamana kadar bu durum böyle devam edecek, bu işe bir dur denmelidir. Köpekleri barınaklara götürüp doğal ortamda kontrol altına almak çok mu zor? Bu konuyla ilgili talimatlar var ama bir adım yok. Yetkililer harekete geçmelidir. Başka Mustafalar acı çekmesin, başka aileler perişan olmasın. Türkiye'nin her yerinde bu olaylar yaşanıyor ama ateş düştüğü yeri yakar. Oğlum perişan halde, eğitiminden geri kaldı. Büyük abisi o da okula gidemez oldu. Onların da psikolojileri bozuldu. Korkuyorlar, dışarıya çıkamıyorlar." ifadelerini kullandı.

Anne Adalet Yalçın: "Oğlum ölebilirdi"

Köpeklerin saldırısıyla yaralanan oğlunun yaşadığına şükreden anne Adalet Yalçın, "Oğlum elbiseleri yırtık ve kanlar içindeydi. Allah razı olsun ki o esnada oradan geçen bir genç oğlumu köpeklerin elinden aldı. Allah'a hamd olsun çocuğum yaşıyor. Ölebilirdi de. Başıboş sokak köpekleri çocuklarımız için büyük bir tehlike. Çocuklarımız dışarda oynayamaz hale geldi. Oyun ortamları yok." dedi.

"Yetkililer çocuklarınıza sahip çıkın diyor"

Anne Yalçın, "Yetkililerden duruma duyarlılık çağrısı yaptığımızda bize 'çocuklarınıza sahip çıkın' diyorlar. Oysaki yetkililerin yapması gereken sokak köpeklerine sahip çıkmalarıdır. Yetkililer bir an önce bu konuyla ilgilenmeli. Sesimizi duyurmak istiyoruz, bizim canımız yandı başka canlar yanmasın, başka anneler üzülmesin diye bu konunun takipçisi olacağız." dedi.

"Başka arkadaşlarım bu duruma düşmesin"

Köpek saldırısına uğrayan Mustafa Yalçın; "Erik toplamaya giderken dört tane köpek bana saldırdı. Gittiğimde en son köpekler oradaydı, bana saldırdılar, sonra ayağımı ısırdılar. Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım! Lütfen bu köpekleri toplayın. Başka arkadaşlarım bu duruma düşmesin. Sokaklarda oynayamıyoruz. Okuluma gitmek istiyorum. Orada beni kurtaran amcaya da teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55