,
  • BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Soğuk hava dalgası geliyor

Soğuk hava dalgası geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre, önümüzdeki pazartesi günü soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki pazartesiden itibaren soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiği tahmininde bulundu.

Yarın Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok  bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü  sağanak şeklinde, diğer yerlerin az bulutlu, açık geçeceği tahmin ediliyor.  Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenen 19  Kasım Pazar günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Mersin ve Adana  çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve  sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla  karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Güney  Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması, rüzgarın İç  Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı  yönlerden kuvvetli (30-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Tahminlere göre, 20 Kasım Pazartesi Türkiye'nin geneli, parçalı ve yer  yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu  Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi yağışlı geçecek.  Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak,  Edirne, Kırklareli, Kütahya, afyonkarahisar, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve muş  çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacak. Rüzgar, İç  Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı,  Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60  kilometre/saat) esecek.

21  Kasım Salı günü ise Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu,  Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu  Anadolu'nun (Iğdır, Ağrı ve Van hariç) yağışlı geçeceğinin tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu  Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun doğusunun  yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Türkiye'nin genelinin 22 Kasım Çarşamba ise parçalı ve yer yer çok  bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun  kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Çorum ve Amasya  çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Tahmine göre, yağışların yağmur ve  sağanak, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç  kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde  olacak.

Türkiye'de beklenen soğuk hava dalgasıyla güney ve batı kesimlerde  beklenen kuvvetli sağanaklar ile yüksek kesimler başta olmak üzere kuzey, iç ve  doğu kesimlerde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması, Meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip  edilmesi önem arz ediyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55