,
  • BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Soğuk hava aktarlara yaradı

Soğuk hava aktarlara yaradı
Aktarlar soğuk havalar ile birlikte işlerinin arttığına belirterek, müşterilerine özel hazırlanmış bitkisel karışımlar sunuyor.

​Soğuk algınlığına karşı önlem almak isteyen vatandaşlar, bitkisel ürünleri tercih ediyor.

Havaların soğuması ile birlikte mevsim değişikliğine bağlı hastalıklar baş gösterirken, vatandaşlar hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alıyor. Aktarlar da soğuk havalar ile birlikte işlerinin arttığına belirterek, müşterilerine özel hazırlanmış bitkisel karışımlar sunuyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Arasa Kapalı Çarşı’da bulunan aktarlara gelen vatandaşlar, soğuk havalardan dolayı hasta olmamak için bitkisel ilaç aldıklarını söyledi.

Melisa ve papatya çaylarının yanı sıra ıhlamur ve tarçın gibi bitkisel ilaçların soğuk havalarda ortaya çıkan gribal hastalıklarının etkisini azaltmak için faydalı olduğunu ifade eden vatandaşlar, bitkisel ürünleri kış ayları boyunca tükettiklerini söylediler.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan soğuk algınlığı ile gribal hastalıklara karşı aktarların tavsiye ettiği bitkisel karışımları aldığını ifade eden vatandaşlardan Hikmet Yılmaz, aldığı karışımı demleyip çay gibi içtiğini ve çok faydasını gördüğünü söyledi.

Yılmaz, "Kışın bitkisel ürünleri tüketirken kendimi daha dirençli hissediyorum. Bitkisel ürünler tıbbi ilaçlara göre daha iyi, çünkü hiçbir yan etkisi yoktur. Bitkisel ilaçların çok yönlü faydaları vardır, onun için kullanmayı mutlaka tavsiye ediyorum.

Kapalı Çarşı esnafından Aktar İbrahim Bubekoğlu, soğuklara karşı etkili olan ve bolca C vitamini içeren bitkilerden kuşburnu, adaçayı, zencefil, ıhlamur, nane, keçiboynuzu, hatmi çiçeği gibi birçok bitkinin kış aylarında tüketilmesinin hastalıklara yakalanma riskini azalttığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşlara bitkisel ürünleri tavsiye eden Bubekoğlu, şunları söyledi: "Her sene, havaların soğumasıyla grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Vatandaşlar, genelde tıbbi ilaçların zararlarını gördüğü için daha çok bitkisel ürünleri tercih ediyor. Allah’a şükür, şu an işlerimiz açıldı. Ihlamur, adaçayı, zencefil, zerdeçal, hatmi çiçeği, papatya, kuşburnu gibi 8 karışımdan özel bitki çayı hazırlıyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz. Bunun çayını içen vatandaşlarımız girip, nezle ve diğer gribal hastalıklara karşı korunuyorlar. Bir de enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55