,
  • BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

​SMA hastası Destan Duru’nun tedavisi için gereken para toplandı

​SMA hastası Destan Duru’nun tedavisi için gereken para toplandı
​Malatyalı SMA Tip 2 hastası Destan Duru Evren için başlatılan kampanya da gereken 2 milyon dolar yaklaşık 34 milyon TL toplandı. Destan Duru, 3 aylık bir tedavisinin yapılması için hafta içi Dubai’ye götürülecek.

Türkiye’de gün geçmiyor ki, bir SMA hastası çocuk haberleri duyulmasın ve ailelerin yürek yakan feryatları duyulmasın. Şu anda ülke genelinde yüzlerce SMA hastası çocuğun aileleri çaresiz bir şekilde bu parayı nasıl karşılanacağını kara kara düşünüyor.

Bu çocuklardan biri de SMA Tip 2 hastası Destan Duruydu. Destan Duru için başlatılan kampanyada birçok gönüllü destek verdi ve yaklaşık 9 aylık bir sürecin ardından gereken 2 milyon dolar, yaklaşık 34 milyon TL toplandı.

Destan Duru’nun ailesi, yaşadıkları sevinci paylaşmak için gönülleri ve diğer SMA hastası çocukların aileleri ile Yeni Camii meydanında bir araya geldi.

Baba Sabri ile anne Zarife Evren, Destan’ın tedavisi için önümüzdeki hafta içi Dubai’ye gideceklerini belirterek, bu süreçte dua eden ve destek de bulunan herkese teşekkür ettiler.

SMA hastası Eliz Polat’ın babası Oktay Polat ise başlatılan kampanyalarının 3 ayı olduğunu ve şimdiye kadar kampanyanın yüzde 11’nin toplandığını belirterek, Destan Duru için gereken paranın toplanmasının kendileri için de bir umut olduğunu söyledi.

Doğanşehir ilçesine bağlı Söğüt Mahallesinde (köy) ikamet eden Berrin ve Ahmet Çiçek çifti de 7 yıl önce bir oğlunu bu hastalıktan kaybetmiş ve şu anda 8 aylık olan kızları Aslı’da SMA Tip 2 hastası. Anne Berrin Çiçek, köyde yaşadıkları için ulaşım sıkıntısı çektiklerini, gönüllü bulmakta zorlandıklarını, kampanyanın 5’inci ayı dolmasına rağmen daha bir yerde stant açamadıklarını ve ancak kampanyanın yüzde 33’ünü tamamlayabildiklerini söyleyerek, Aslı’ya da sahip çıkılması çağrısında bulundu.

"5-10 liranız diğer çocuklar için nefes olacak"

Yaşadıkları mutluluğu paylaşmak için bir araya geldiklerini söyleyen Destan Duru’nun babası Sabri Evren, "Dua eden, katkıda bulunan, vesile olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, annelerimize ve babalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Allah binlerce kez razı olsun. Kampanya süreci de yaklaşık 9 ay oldu. Tabi gönlü güzel olan insanların sayesinde bugüne geldik. O minnacık çocuklarımızın bağışlarıyla Destan Duru kazandı. İnşallah ilacına kavuşacak. Malatya’mızda şu an 6-7 tane bebeğimiz daha aynı durumda. Bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen duyarsız kalmayalım bu bebeklerimizi de kurtaralım. Onlarda bir an önce ilaçlarına kavuşsunlar. Çünkü gerçekten aileler zor durumda ve zor bir süreç! Sizlerin bağışları onlar için çok önemlidir. 5-10 liranız onların çocuklarına nefes olacak. Bu çocuklara sahip çıkılmasını istiyoruz." dedi.

"Hafta içi Destan Duru’nun tedavisi için Dubai’ye gideceğiz"

Anne Zarife Evren ise "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Darısı tüm çocuklarımıza İnşallah. Çünkü hepsi bizim çocuklarımız. İnşallah hafta Destan Duru’nun tedavisi için Dubai’ye gideceğiz. 3 aylık bir tedavi süreci var, İnşallah tedavisini yapıp döneceğiz." diye belirtti.

"Eliz için başlatılan kampanya da şu an yüzde 11’de"

Destan duru için gereken paranın toplanmasının kendileri için bir umut olduğunu kaydeden Eliz Polat’ın babası Oktay Polat, "Evlatlarımız bir bir kurtulduğu için seviniyoruz. Herkesin desteğiyle bir çocuğumuz daha İnşallah ilacına kavuşacak. Darısı Eliz’in başına. Eliz için başlatılan kampanya daha 3 aylık. Şu an yüzde 11’deyiz. Daha yolumuz uzun. İnşallah en kısa zamanda onun da balonlarını bu meydanda uçuracağız. Eliz’in tedavisi gerek meydanlarda gerek sosyal medya da var olmaya çalışıyoruz. İnşallah Elizi de Destan ablası gibi ilacına kavuşturacağız. Bu kampanyalar sizlerin desteğiyle oluyor, destek olunmadan bizler başaramayız. İnşallah bütün yavrularımız ilacına kavuşur." temennisinde bulundu.

"Köyde yaşıyoruz ve gönüllülerimiz çok az"

Aslı’nın 2 buçuk aylıkken SMA hastalığına yakalandığı söyleyen anne Berrin Çiçek, "Aslı şu anda 8 aylık ve maalesef ekranların karşısında büyüdü. Kampanyamız çok geç ilerliyor. Köyde yaşadığımız için dezavantajlıyız. Ulaşım imkanlarımız çok kısıtlı. Kampanyamızın 5 ayı oldu ama daha bir yerde açamadık. Ve ancak kampanyanın yüzde 33’ünü tamamlayabildik. Gönüllü eksiğimiz çok fazla. Sesimizin duyulmasını, Aslı’ya da el uzatmalarını ve sesi olmalarını istiyoruz. Oğlum (Özgür Çiçek) 7 yıl önce bu hastalıktan vefat etti ve yarın ölüm yıl dönümü. O dönem de Spinraza ilacı ülke de yoktu. Şu anda Aslı Spinraza’nın dozunu kullandı 5’inci doz için ağustos ayını bekliyoruz." diyerek gözyaşları içerisinde yaşadıkları çaresizliği dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55