,
  • BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Skandal! İdamla yargılanan İhvan mensubu Mısır'a iade edildi

Skandal! İdamla yargılanan İhvan mensubu Mısır'a iade edildi
Mısır'da idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafız Ahmed Hüseyin'in, İstanbul Atatürk Havalimanında gözaltına alındığı ve daha sonra darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edildiği belirtildi.

​Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanına gelen ve idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in, darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edildiği belirtildi.

Mısır'da idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafız Ahmed Hüseyin'in, İstanbul Atatürk Havalimanında gözaltına alındığı ve daha sonra darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edildiği belirtildi. Hüseyin'den haber alınamadığı ve hayatından endişe duyulduğu ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin, Somali'den 16 Ocak akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı geldi. 17 Ocak günü sabah saatlerinde elektronik vize işlemlerini yaptığı esnada Mısır tarafından istenilen suçlular arasında olduğu tespit edildi.

İhvan mensubu olduğunu ve Mısır'da hakkında idam kararı olduğunu belirten Hüseyin, siyasi sığınma talebine bulundu ancak talebi kabul edilmedi.

Yapılan işlemlerin ardından Muhammed Abdulhafiz Hüseyin, 18 Ocak'ta Mısır'a gönderilerek cunta kuvvetlerine teslim edildi.

Mursi'nin eski müsteşarı Seyfeddin Abdulfettah yetkilileri önlem almaya çağırdı

Konu hakkında İLKHA'ya konuşan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin eski müsteşarı olan ve İstanbul'da ikamet eden Siyasi İlimler Profesörü Seyfeddin Abdulfettah, Türkiye hükümetinden bu gibi sorunlarla karşılaşılmaması için havalimanındaki güvenlik güçlerinin, siyasi ilticada bulunan ve hayati tehlikesi bulunanların durumlarının tam anlamıyla ortaya çıkarılana kadar mühlet vermesini istedi.

Prof. Abdulfettah, aynı şekilde bu tedbirlerle, haklarında suç işlediği yönünde iddia olanların, bu durumunun ispatlanması, kendilerine kefil olacaklar vasıtasıyla kefaletle serbest bırakılma hakkı tanınmasının insani ve hukuki olduğunu belirtti.

Abdulfettah, siyasi sığınma talep edenlerin ülkeye kabul edilmeseler dahi hayatlarını devam ettirebilecekleri güvenli bir ülkeye yönlendirilme hakkının sağlanmasını da talep etti.

Abdulfettah, bu gibi acı verici olayların tekrarlanmaması ve Türkiye'ye olan güvenin sarsılması adına yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Öte yandan Araştırmacı-Yazar Müfid Yüksel, Hüseyin'in Mısır'a iade edilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Yüksel, "Türkiye istihbaratı ve emniyeti, diğer bir bazı 'İhvân' mensuplarını da Mısır'a teslim edecek gözüküyor. Bunun derhal önü alınmalı. İade işlemini gerçekleştiren havalimanındaki emniyet mensupları açığa alınıp, haklarında soruşturma açılmalı." dedi.

İhvan mensubu Hüseyin'den haber alınamadığı ve hayatından endişe duyulduğu belirtildi. (Fırat Arslan- İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55