,
  • BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Siyonistlerin şer planı Mardin’de de tel'in edildi

Siyonistlerin şer planı Mardin’de de tel'in edildi
STK platformu öncülüğünde bir araya gelen Mardinliler, ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan ‘Şer Planı’na tepki gösterdi.

Mardin STK Platformu, işgalci ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan ‘Şer Planı’na tepki gösterdi.

Merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Camiinde Cuma Namazı sonrası yapılan basın açıklamasına STK ve siyasi temsilcileri ile vatandaşların yoğun katılım gösterirken, şer planının Filistin'i parçalama ve yok etme planı olduğu vurgusu yapıldı.

Basın açıklamasını STK Platformu adına Ahmet Ceylan okudu. Ceylan, işgal ve yağma planına izin verilmemesi gerektiğini anlattı.

İşgalci ABD Başkanı Trump’ın, Terörist Netanyahu ile birlikte "Yüzyılın Planı" adını verdikleri aslında 2000'li yıllarda İslam coğrafyasının işgal, bölme, parçalama, soykırım, yağma ve imha planını açıkladıklarını hatırlatan Ceylan, şöyle konuştu:

"İhanet planında Kudüs'ün bölünmemiş bir şekilde siyonistlerin başkenti olması ve Filistin topraklarının en az yüzde 85’inin siyonistlere verilmesi vurgulanırken, Filistin'e ağır şartlara bağlanmış, içinde Kudüs’ün olmadığı topraklarının en fazla yüzde 15’i alanda sözüm ona bağımsız bir devletçik sözü veriliyor. İşgal Planına göre hiçbir israilli yerinden edilmeyecek. 1967'den beri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te israil tarafından resmi olarak yaklaşık 140 yerleşim yeri inşa edildi. Bunlara ek olarak hükümetin izni olmadan Siyonist teröristlerce gayr-ı resmi olarak inşa edilen 120 yerleşim birimi daha bulunuyor. Uluslararası toplum bu yerleşimleri yasadışı bulsa da siyonist israil bunu ret etmekte, yeni yerleşim yerleri kurmaya çalışmakta, terörist siyonistlerin, Filistin halkının evini barkını tarlasını bahçesini gasp etmesine göz yummaktadır.  Yüzyılın işgal planı ile bu 260 yerleşim yeri israil terör devletine dahil edilerek yaklaşık 600 bin siyonistin güvenliği ve gasp ettikleri topraklarda yaşaması güvence altına alınması hedeflenmiştir. Yüzyılın yağma planı, Yahudi teröristlerin yerleşim yerlerinin olduğu gibi korunacağı, Filistinli kardeşlerimizin yerine yurduna evine barkına zorbalıkla yerleşmiş Siyonistlerin bu zorbalığa devam edecekleri anlamına gelmektedir. Buna karşın 6,5 milyon Filistinli kardeşimizin, yersiz yurtsuz, evsiz barksız mülteci olarak yaşamaya mahkum olacaklar demektir. ABD Başkanı Donald Trump, Netanyahu ile birlikte dünya kamuoyunu aptal yerine koyarcasına ilan ettikleri ve Filistin sorununu çözmek amacıyla oluşturulduğu iddia edilen bu plan, meseleyi çözmekten ziyade Filistin'i bölme yağmalama ve israilin işgal projesine kılıf bulma girişimidir. Hiçbir vicdan ve insafa sığmayan ABD’nin körü körüne desteklediği bu işgal ve yağma planı, bizler var oldukça asla ve kat’a hedefine ulaşmayacaktır."

Kudüs’ün satılık olmadığını vurgulayan Ceylan, "Mardin Halkı olarak bu meydanda Trump ve Netanyahu'ya hatırlatmak isteriz ki, Kudüs satılık değildir. Filistinli kardeşlerimizin hiçbir hakkı gasp edilemez. Bu işgal girişimi eninde sonunda başarısız kalacak, akamete uğrayacak tarihin çöplüğünde çürümeye mahkûm olacaktır. Hz Ömer’in, Selahaddin-i Eyyubi’nin Sultan Abdulhamit Han’ın emanetine bu ümmet malı kanı ve canı pahasına eninde sonunda sahip çıkacaktır.  Siyonizmin fedaisi ABD Başkanı melun ve uğursuz Trump ve meş’um Siyonist israilin baş teröristi Binyamin Netanyahu’nun yüz yılın işgal ve yağma planlarını dünya kamuoyuna ilan ettikleri basın toplantısının katılımcıları arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’ın ABD Büyükelçilerinin bulunması tam bir ihanet tablosudur." dedi.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu olarak; halkı Müslüman olan bu ülkelerin yöneticilerini işgalci siyonistleri desteklemekten hemen ve derhal vaz geçmeye davet eden Ceylan, şunu söyledi:

"Halkı Müslüman olan bütün devletlerden halklarının iradesine saygı göstererek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya, İslam’ın ebedi yurdu olan Filistin’e ve Müslüman kardeşleri Filistin Halkına bedeli ne olursa olsun sahip çıkmaya davet ediyoruz. Aralarındaki anlaşmazlık ayrılık ve gayrılıkları terk ederek İslam inancının olmazsa olmaz şartı kelime-i tevhit kardeşliği etrafında bir ve beraber olmaya çağırıyoruz Aralarındaki sorunları kardeşlik hukuku içinde adaletle çözmeye ve yeryüzünde alnı ak, başı dik, şerefli halklar olarak bir ve beraber olmaya davet ediyoruz. Aksi taktirde Siyonist israilin koruması gibi davranan Küresel güçlere yem olacaklarını hatırlatırız. Ancak bir ve beraber olduğumuzda Melun Trump ve Terörist başı Netanyahu gibi İnsanlıktan ve vicdandan nasipsiz kişileri bu tarz yağma ve işgal planları yapmaktan alı koyabiliriz."

Basın açıklaması, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55