,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Siyonistler kardeşlerimizi katlederken sevinç çığlıkları atmakta

Siyonistler kardeşlerimizi katlederken sevinç çığlıkları atmakta
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde, Filistinlilerin siyonistler tarafından katledildiği, insan hakları savunucularının ise yaşanan katliamı sadece seyrettiklerine dikkat çekildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, 81 ilde camilere gönderdiği "Dinmeyen Yaramız: Kudüs” başlığıyla irad edilen Ramazan ayının ilk cuma hutbesinin başında “Resulüm! Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak Allah, onları cezalandırmayı, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 14/42) ayetine ve "Mazlumun bedduasından sakın. Çünkü onunla Allah arasında perde yoktur." hadisine atıfta bulunuldu.

“Kudüs'ün, yeryüzünde, insanlık tarihinde huzur ve saadet içerisinde yaşanan bir şehir iken maalesef bugün İslam ve Kur’an düşmanlarının işgali altında bulunduğuna" dikkat çeken merkez Abdülkerim Kuzu Cami İmamı Nevzat Erdabakoğlu, hutbesinde "Mazlum Filistin halkı siyonist katiller tarafından şehit ediliyor." dedi.

Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma

Kudüs’ün sadece orada bulunan Filistinlilerin değil dünyadaki bütün Müslümanların ortak değeri olduğuna vurgu yapan Erdabakoğlu, “Aziz ve muhterem müminler, yüce Mevla’mız Hazreti Kur’an’da mealen 'Resulüm, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak Cenab-ı Allah onlara cezalarını gözlerin yuvalarından çıkacağı güne erteler.’ diye, bizlere buyurmuştur. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) de 'Mazlumun duasından sakınınız, zira mazlumun duasıyla Allah arasında bir perde yoktur.' buyurmuşlardır. Değerli kardeşlerim Kudüs insanlığın hayatında yer alan, kentlerin başında gelmektedir. Kudüs sadece ve sadece, Mescid-i Aksa'nın etrafında yaşayan Filistinlilerin, yâ da orada ikamet eden mümin kardeşlerimizin değil, dünyada ki bütün Müslümanların göz bebeği ve ortak değeridir.” ifadelerini kullandı.

"Her Müslümanın damarlarındaki kanında da Kudüs olmalıdır"

Her Müslümanın damarlarındaki kanında da Kudüs olması gerektiğini söyleyen Erdabakoğlu, “Kudüs yeryüzünde ki bütün insanlığa, değişik peygamberlerin gönderildiği mukaddes beldedir. Kudüs bize Peygamber Efendimizin bir emanetidir. Hepimiz bu emanete sahip çıkmanın yolunu en güzel şekilde yerine getirmeye çalışmalıyız. Nasıl ki her Müslümanın gönlünde, Mekke ve Medine-i Münevvere'nin sevgisi var ise her Müslümanın damarlarındaki kanında da Kudüs olmalıdır.” dedi

"İslam ve Kur’an düşmanları kardeşlerimizi hunharca şehid etmekte sevinç çığlıkları atmaktadır"

İslam düşmanlarının kardeşlerimizi şehit ederken sevinç çığlıkları attığını hatırlatan Erdabakoğlu, “Kudüs, yeryüzünde insanlık tarihinde huzur ve saadet içerisinde yaşanan bir şehir iken maalesef bugün İslam ve Kur’an düşmanlarının işgali altında bulunmakta, orada bulunan mümin kardeşlerimize her türlü eziyet, işkence reva görülmektedir. Orada yaşayan Filistinli kardeşlerimiz, evlerinde ve gönüllerinde iman ve cesaretten başka bir şey olmamasına rağmen İslam ve Kur’an düşmanları, mümin kardeşlerimizi hunharca şehit etmekte, evlatlarını katletmekte, bebekleri öldürmekte ve bunları yaparken de sevinç çığlıkları atmaktadır.” şeklinde konuştu.

"Resulullah’ın ümmeti olarak bizi yok etmek isteyenlere asla ve asla fırsat vermemeliyiz"

Erdabakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef şunu sizlerle paylaşmak isterim ki İslam ve Kur’an düşmanları bu zulmü dünyanın gözü önünde yaparken, insan hakları savunucuları kesilenler, kesinlikle Müslümanlar öldürüldüğü için hiç ses çıkarmamaktadırlar. Değerli kardeşlerim, bizler birer mümin olarak, ecdadımızın yaptığı gibi tarih boyunca mazlumun yanında yer almışız. Zulme uğrayan, inancı ne olursa olsun onun yanında yer almalı, mazluma sahip çıkmaya çalışmalıyız. Ve maalesef bugün Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize her türlü eziyeti ve işkenceyi yapanlar, bir zamanlar kendilerine zulmedilirken onları asil ecdadımız kabul etmiş, onlar ise Müslümanlara kin ve nefretlerini kusmada hiçbir sakınca görmemektedirler. Bunun için değerli kardeşlerim bir birimizi Allah rızası için seveceğiz, İslam kardeşliği etrafında kenetleneceğiz. Bizi bölmek isteyenlere, parçalamak isteyenlere, Hazreti Kur’an’dan uzak tutmak isteyenlere, bizi Hazreti Resulullah'ın ümmeti olarak yok etmek isteyenlere asla ve asla fırsat vermemeli, onlara karşı uyanık olmalıyız. Cenabı Mevla Filistin’deki kardeşlerimize yardımını ihsan eylesin.”

Cuma namazından çıkan ve duygularını İLKHA mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlardan Sabahattin Demir, "Ne diyebilirim ki ciğerimiz kan ağlıyor. Yardım edilmesi gerekiyorsa yardım edelim, gidilmesi gerekiyorsa gidelim, sıkıntımız çok." ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün Müslümanlar için çok değerli olduğunu söyleyen Servet Çelikbaş, "Amerika ve israilden nefret ediyoruz, bu yapılanlar Amerika’nın bir oyunudur. İran ve Suriye’deki oyunların ardından sıra Kudüs’e geldi, onlardan nefret ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Cuma namazından çıkan Filistinli Zekeriya Yasin Hıdır, "Kudüs bizimdir, Beytul haram bizimdir,” dedi.

Ramazan ayının hürmetine Allah'tan Filistinli Müslümanlara yardım etmesini talep eden Hâkim Dayanan, “Bu yaşanan zulmün bir an önce bitmesi için Müslümanların elinden geleni yapmaları gerekiyor. Bu tepkilerin artık dille söylemenin ötesine, faaliyete geçmesi gerekir. Şimdiye kadar yapılan bu kadar zulme İslam aleminin sessiz kalmaması, bir an önce harekete geçmeleri lazım.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu zulme karşı halk olarak birlik olmamız gerektiğini söyleyen Mehmet Enücük, "Müslümanlar ve İslam ülkeleri bu zulme karşı birlik olmalı ve bu zulmün yapılmasını engellemeleri gerekirdi." dedi.

Müslümanların Kudüs için ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğini söyleyen Hacı Erkaslan, "Kudüs bizim için çok kutsaldır, Allah’ın evlerinden bir evdir, Müslümanlarındır, Allah siyonistleri kahretsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55