,
  • BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Siyonist rejiminin tahribatını ortadan kaldırmak için “Gazze’yi İmar Edeceğiz” kampanyası başlatıldı

Siyonist rejiminin tahribatını ortadan kaldırmak için “Gazze’yi İmar Edeceğiz” kampanyası başlatıldı
Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları neticesinde 107 bin Filistinlinin evinden olduğu bildirildi.

Bilgilendirme Ofisi'nin açıklamasında, siyonist işgalcilerin saldırılarında 1335 yerleşim biriminin tamamen yıkıldığına ya da ağır hasar aldığına, 13 bine yakın yerleşim biriminin ise hafif ve orta ölçekte zarar gördüğüne dikkat çekildi.

Ayrıca, sivillerin yaşadığı 184 gökdelen ve apartmanın yanında 33 medya merkezinin tamamen yıkıldığı, konut sektöründeki ilk kayıpların yaklaşık 92 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

Siyonist işgal ordusu, 10 Mayıs Pazartesi gecesi geç saatlerde yaptığı bir açıklama ile ambargo altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Bunun mukabilinde Gazze'deki direniş grupları ise siyonist işgalcilerin sivilleri hedef alması ve İslami mekanların saygınlığını çiğnemesiyle eş zamanlı olarak "Kudüs Kılıcı" adını verdikleri operasyonları başlattıklarını bildirmişti.

Filistin makamlarının yayımladığı verilere göre, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve Filistin direnişiyle varılan ateşkesle sona eren saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli şehit olmuş, 120 binden fazla Gazzeli de evlerinden olmuştu.

İşgal ordusunun, ambargo altındaki Gazze Şeridi'ne dönük kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılar, büyük bir insanlık dramını ve telafisi uzun zamanlar alacak faciaları beraberinde getirdi.

Gazze Belediye Başkanı Yahya es-Serrac, Gazze Şeridi'ne yapılan saldırıların yıkıcı etkilerini ortadan kaldırmak için “Gazze’yi İmar Edeceğiz” kampanyası düzenlediklerini, bu kapsamında Gazze şehrinin güneyindeki mahalleleri temizlemek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Söz konusu kampanya, Gazze Şeridi'ndeki tüm ulusal kurum ve grupların katıldığı en geniş çaplı gönüllü çalışma kampanyasıdır." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında es-Serrac, “Kimseden el uzatmasını beklemeyen ve şehrinin yeniden inşası için sahip olduğu tüm imkanlarla tek başına işe koyulduğunu ilan eden mücadeleci Gazze halkıyla iftihar ediyoruz.” dedi.

Ayrıca Belediye Başkanı, Gazze Şeridi'ne yönelik uzun yıllardır devam eden abluka ve son saldırılar sırasında işgalciler tarafının sebep olduğu tahribatı yeniden imar etmek amacıyla ciddi bir süreci başlatmak için ortak çabaların önemine dikkat çekti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55