,
  • BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa saldırısı Sakarya'da protesto edildi

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa saldırısı Sakarya'da protesto edildi
Sakarya Milli İrade Platformu üyesi STK'lar, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara saldırarak yüzlerce kişiyi yaralaması olaylarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında, işgalci siyonistlerin yaptığı son baskınla bir kez daha zulmünü ortaya koyduğu ifade edildi.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Naci İris, fanatik Yahudilerin 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidinde yatsı namazı çıkışı cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle saldırıp yüzlerce Filistinliyi yaralamasına istinaden basın açıklaması düzenlediklerini belirten grup, siyonistlerin Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da camiden çıkan Müslümanlara şiddet uygulayıp, saldırdığını hatırlattı.

"Bu saldırı, Filistinlileri yerlerinden etme politikalarının bir parçasıdır"

İris, "Ramazan ayı boyunca Şiddette sınır tanımayan işgalci terörist yapı, yine 7 Mayıs’ta Harem-i Şerif’te ibadet eden kadın, yaşlı, çocuk 200’den fazla Filistin vatandaşını yaraladı ve kan akıttı. Bu saldırıyı gerçekleştiren işgalci terörist yapı, İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlığını bir kere daha açıkça ortaya koymuştur. Dünya kamuoyu, siyonist israilin yeni bir zulmüne daha şahit olmuştur. İşgalci ve terörist israilin bu saldırısının provokatif bir girişim olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırı, Filistinlileri yerlerinden etme politikalarının bir parçasıdır ve israilin nihai hedefi o topraklarda hiçbir Müslüman bırakmamaktır. İşgal politikasında Müslümanların yaşadığı bölgelerde kendi konutlarını inşa ederek Müslümanları oradan çıkarıp Yahudi işgalcileri yerleştirmek amaçlanmaktadır. Müslümanları ablukaya alarak insan haklarını ihlal etmektedirler. Siyonist israil, Filistin devletinin ve toplumunun varlığını hiçe saymakta ve sistematik biçimde işgal ve soykırım suçları işlemektedir. Filistinlilere karşı uygulanan ambargo, günlük yaşamlarını engelleme girişimleri, evlerini terk etmeye zorlayan politikalar ve Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden alma planları asla kabul edilemez. Bu hukuksuz işgalci politikaları ve saldırıları nefretle kınıyoruz. " denildi.

"Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulacağına inancımız tamdır"

Filistinli sivillerin yaralandığı bu acımasız saldırılar derhal sona erdirilmesi gerektiği vurgulayan İris, "Dünya devletlerinin çağrılarına kulak tıkayan, BM kararlarını tanımayan siyonist israilin, İslam düşmanlığı ve Filistin’deki zulmü elbet bir gün son bulacaktır. Şimdi bizlere düşen görev, ilk kıblemizi işgale karşı savunmak ve kardeşlik şuuruyla Filistinli Müslümanların yanında yer almaktır. Uluslararası toplumu, din ve ibadet hürriyetine yönelik bu alçak saldırıya güçlü bir tepki vermeye ve BM Güvenlik Konseyi ile BM Genel Kurulu’nun Filistin'le ilgili almış olduğu kararları uygulamaya ve güçlü bir tavır ortaya koymaya çağırıyoruz. israil zulmünü görmeyen kör vicdanlara rağmen, Filistinli kardeşlerimizin onurlu direnişi ve İslam dünyasının birliği ile başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulacağına inancımız tamdır. Asla unutulmamalıdır ki, Kudüs, Filistin’in başkenti, Mescid-i Aksa da tüm Müslümanların kutsal mabedidir. Ve bu böyle kalacaktır. Öldürme, yaralama, işkence ve her türlü tecavüze rağmen inançlarından, Filistin’den ve Mescid-i Aksa'dan taviz vermeyen şerefli Filistinli kardeşlerimizi Türkiyeli Müslümanlar olarak selamlıyoruz. Filistinliler yalnız değildir. Türkiye Filistin’i, Filistinlileri ve Mescid-i Aksa’yı asla yardımsız bırakmayacaktır. Filistin bizim manevi vatanımızdır." diye konuştu. 

İslam devletlerine de çağrıda bulunan İris, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"İşgalci ve terörist İsrail ile ilişkilerde hiçbir zaman ve şekilde normalleşmenin olamayacağını İslam ülkelerinin liderleri görmeli. Yahudileri ve işgalci terörist israili lânetlerken, yaptıklarına aslında cesaret ve en büyük desteği veren kendilerine Müslüman diyen ülkeleri de şiddetle kınıyoruz. Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak, israilin zulmüne, insan hakları tecavüzlerine, Filistin’i işgaline ve Mescid-i Aksa’yı ele geçirme planlarına karşı milletimizle birlikte daima karşı duracağımızı, tüm imkânlarımızla Filistinli kardeşlerimizi ve direnişlerini destekleyip yanlarında olduğumuzu, siyonist israili lanetlediğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55