,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Siyonist işgalciler Filistinlilerin arazilerine yeni yerleşim yeri kuruyor

Siyonist işgalciler Filistinlilerin arazilerine yeni yerleşim yeri kuruyor
Duvara ve Yerleşime Karşı Direniş Komitesi Başkanı Mueyyed Şaban, işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın arazileri üzerinde bir yerleşim bölgesini yasallaştırmaya çalıştığını dile getirdi.

Şaban konuyla ilgili basın açıklamasında, işgal yönetiminin 4/2/225 numara ile kayıt altına alınan plana onay verdiğine ve bu plana göre yaklaşık 150 dönümlük bir arazi üzerine 114 adet yeni yerleşim biriminin inşa edilmesinin düşünüldüğüne dikkat çekti. 

Şaban, söz konusu planın uygulanması için düşünülen arazinin Ramallah'ın doğusunda yer aldığını ve buraya daha önce işgal yönetiminin Metzebiye Dani adını verdiği bir kaçak yerleşim alanı oluşturulduğunu dile getirdi. 

Şaban, söz konusu kaçak yerleşim alanının daha sonra işgal rejimi tarafından hukuksuz bir şekilde yasallaştırıldığına ve yerleşim alanının genişletildiğine, ancak bu yeni projeyle bölgeyle ilgili ayrıntılı bir yerleşim düzeninin ve resmi dayanakların oluşturulduğunu dile getirdi. 

İşgal rejimi Filistin topraklarındaki yahudileştirme faaliyetlerini iki kanaldan yürütüyor. Birinci kanalı, işgal hükümetinin resmen onayladığı projeler oluşturuyor. İkinci kanalı ise fanatik yerleşim gruplarının Filistinlilerin arazilerine çete yöntemleriyle el koyup resmiyette "kaçak" olarak tanımlanan gecekondu yerleşim merkezleri kurulması oluşturuyor. Ancak işgal yönetimi bu tür kaçak yerleşimlere de göz yumuyor ve hatta zaman içinde buraları da resmileştirip emrivaki haline getirme yoluna gidiyor. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak tarafından yapılan açıklamada Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti.

İşgal rejimi bu bölgedeki yerleşim faaliyetlerini tamamen uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yürüttüğünden ve sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ettiğinden yahut mevcut yerleşim merkezlerine yeni yerleşim birimleri eklediğinden kesin ve doğru bilgileri tam olarak vermiyor. O yüzden farklı merkezler tarafından birbirinden farklı bilgiler verilebiliyor.  

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55