,
  • BIST 9641.57
  • Altın 2481.175
  • Dolar 32.4995
  • Euro 34.6178
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 27 °C

Siyonist işgal rejiminin Kudüs’teki saldırılarına tepkiler dinmek bilmiyor

Siyonist işgal rejiminin Kudüs’teki saldırılarına tepkiler dinmek bilmiyor
Siyonist işgal rejiminin, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere dönük saldırılarına tepki gösteren Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, İslam dünyasının ayağa kalkıp Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı işgalcilerin zulmünden kurtarması gerektiğini söyledi.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya ve buralarda ibadet eden Filistinlilere yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Açıklamasında, işgal rejiminin hemen her gün Mescid-i Aksa’ya saldırdığını, Müslüman Filistinlileri öldürdüğünü belirten Cihan, “Haçlı zihniyetinin amacı İslam coğrafyasını bölüp parçalamak ve Ortadoğu’da planlı karışıklıklar çıkararak Fırat-Nil Nehirleri arasındaki topraklarda büyük israil devletini kurmaktır.” dedi.

“Bütün dünya ülkeleri sadece seyrediyor”

Siyonistlerin bu vahşi emellerine, saldırılarına bütün dünyanın seyirci kaldığına dikkat çeken Cihan şöyle dedi:

“İsrail terör örgütü utanma duygusunu yitirmiştir. Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara saldırısı adeta bardağı taşıran son damla oldu. Bu çirkin ve vahşi olayı daha önce olduğu bütün dünya ülkeleri sadece seyrediyor. Mescid-i Aksa’da namaz kılan Filistinlilere plastik ve gerçek mermilerle saldıran siyonist israil yüzlerce Filistinli Müslümanı yaraladı ve halen saldırılarına devam etmektedir. Bu olaylar karşısında İslam ülkelerinin yöneticileri kınama mesajları yayınlarken bazı ülkeler kınamayı bile yapmıyor, yapamıyorlar.” 

“Selahaddin Eyyubi’yi örnek almayan Müslümanlar utanç duymalılar”

Filistinli Müslümanların kendi memleketlerinde ibadet etmelerine izin verilmediğini ifade eden Cihan, “İsrail terör örgütü İslam ve insanlık düşmanı ABD’nin izni ve desteğiyle soykırım, işkence ve barbarbarlık yapmaktadır. İslam dünyasının başsız olması, ümmet birliğinin sağlanamaması siyonistlerin işini kolaylaştırmakta, zulmüne zemin hazırlamaktadır. Beytül Makdis Haçlıların eline düşünce kendine gülmeyi dahi yasaklayan Selahaddin Eyyubi’yi örnek almayan Müslümanlar utanç duymalılar. Bugün İslam coğrafyasında müminlere her türlü zulüm, tecavüz, işkence, soykırım ve yurtlarından zorla çıkarmalar yapılırken, her yıl Ramazanı şerifte işgal rejimi Filistinli mazlum Müslümanlara ambargo, yasaklamalar ve katliam uygulamaktadır.” diye konuştu.                    

“Mescid-i Aksa’nın korunması Müslümanların asli görevlerindendir”

İslam ülkelerinin siyonist işgal rejiminin zulmünü izlemekle yetindiğinin altını çizen Cihan, şunları söyledi:

“İslam dünyası ayağa kalkmadan, kenetlenip yeryüzünde yeni bir denge oluşturmadan İslam dünyasının ‘Kudüs’ü korumak şerefimiz, onurumuz ve boynumuzun borcu’ şuuru ile hareket etmeden sorun çözüme kavuşmaz. Tek çıkar yol Yahudilerin Filistin’den ve Mescid-i Aksa’dan çıkarılmalarıdır. Çünkü gerek Filistinli Müslümanları gerek Filistin ve Mescid-i Aksa’nın korunması Müslümanların asli görevlerindendir.”

“Kudüs İslam ümmetinin davasıdır”

İslam ülkelerinin liderlerini ümmet şuuru ile hareket edip ihtilafları bırakarak siyonist-haçlı planına karşı birlikte hareket etmeye çağıran Cihan, “İslam ülkelerinin idarecileri, alimleri, kanaat önderleri, düşünürleri halkla beraber cihat ruhu ile mazlum Filistin halkına yapılan bu zulmü önlemeye mecburdurlar. Kudüs İslam ümmetinin davasıdır. Batman Diyanet-Sen Şube Başkanlığı olarak siyonistleri ve işbirlikçilerini telin ediyor, mazlum İslam ümmetinin duasıyla Mescid-i Aksa’yı esaretten kurtaracak bir Selahaddin'in çıkmasını Rabbim’den temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55