,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Siyonist işgal rejiminin ilhak planlarına karşı Filistin’de ulusal “Öfke Günü”

Siyonist işgal rejiminin ilhak planlarına karşı Filistin’de ulusal “Öfke Günü”
Siyonist işgal rejiminin işgali altındaki Filistin kentlerinde bugün, Batı Şeria’da yer alan yasadışı Yahudi yerleşim merkezlerinin ilhak edilmesi planlarını protesto etmek için geniş çaplı gösterilerin düzenleniyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, Batı Şeria’yı ilhak etmeyi planlayan siyonist işgal rejimin, daha önce ilan edilen “Öfke Günü” bağlamında bütün Filistin’de protesto edileceğini belirterek, ilhakın yürürlüğe girdiği günün siyonist işgalciler için kara bir gün olacağını belirtti.

Daha önce 1 Temmuz Çarşamba gününün, Filistin direniş hareketleri tarafından “Öfke Günü” ilan edilmesi konusunda açıklamalarda bulunana Murre, Batı Şeria’nın Filistin topraklarının bir parçası olduğunu, böyle kalmaya devam edeceğini ve bölgenin demografik yapısını değiştirmeye kimsenin güç yetiremeyeceğini vurguladı.

Batı Şeria’nın işgal rejimi tarafından ilhak edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ve aynı zamanda tüm Filistinli grupların ve direniş hareketlerinin ilhaka karşı çıktığını belirten Murre, “İşgale karşı bir ulusal birlik oluştuğunu ve Filistin halkının direnişe sımsıkı bağlı” olduğunu özellikle ifade etti.

Murre, gerek işgal edilen Filistin şehirlerinde gerekse Filistin dışında dünyanın birçok yerinde ilhak planını reddeden protesto ve gösterilerin tertip edileceğini bildirdi.

Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Partisi ve diğer bazı grupların da aralarında olduğu Filistin direniş grupları, Gazze'de siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını görüşmek üzere toplanmıştı.

Diğer yandan Hamas'ın Batı Şeria'daki yöneticilerinden Vasfi Kubha, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'ya yönelik ilhak planına karşı 1 Temmuz Çarşamba gününün Öfke Günü olarak ilan etmesinin doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirtmişti.

Filistin direniş hareketlerinin birliği sağlamaması halinde Yüzyılın Anlaşması'na ve Batı Şeria’nın ilhak planına karşı durulmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kubha, 1 Temmuz Çarşamba gününden itibaren başlayacak olan gösterilerin tek bir merkezden yönetilmesi gerektiğini belirtmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55