,
  • BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Siyer’i Güncelleştirerek Okumak!

Siyer’i Güncelleştirerek Okumak!
Vuslat Dergisi Ekim sayısında Siyer konusunu gündeme taşıdı. Dergi, özelde ülkemizde, genelde ise bütün dünya da, “Siyer Bilinci”ne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Vuslat Dergisi Ekim sayısında Siyer konusunu gündeme taşıdı.

Siyer İlmi

Günümüz dünyasında yanlış kavramlar, yanlış bilgiler, yanlış yorumlar hayatî konuları yanlış değerlendirmeye ve yanlış bir bakış açısına sahip olmayı sağlar.  Bu da tehlike bir süreci beraberinde getirir. Çünkü günümüz toplumlarında, yanlışları silmek ve doğruları inşa etmek, oldukça zor bir durumdur. Bu hayatın ve ilmin bütün evreleri için geçerlidir.  Konu İslâm, Kur’ân ve Siyer olunca çok daha hayatî bir öneme sahip olmaktadır.

Siyer konusu, aynı zamanda başlı başına bir ilim dalıdır. Siyer ilmî, günümüzde hızla gelişerek insanların daha çok ilgisini çekmektedir. Elbette ki bu hızlılıkla birlikte birtakım eksik veya yanlış bilgiler de gündeme gelmektedir. Siyer konusuyla ilgi birçok kitap, makale kaleme alınmaktadır.  Bu minvalde Siyer konusunda, Müslümanların okuma ve kaynaklara ulaşmada seçici davranmaları gerekiyor.

Siyer’i Doğru Anlamak, Kur’an’ı Doğru Anlamaktır

Siyer’in doğru anlaşılması demek, Kur’ân’nın doğru anlaşılması demektir.  Kur’ân’nın doğru anlaşılması demek, İslâm’ın doğru anlaşılması demektir. İslâm’ın doğru anlaşılması ise, Allah Teâlâ’ya gerçek mânâda kulluk vazifesini yerine getirmek demektir. Zaten insanoğlunun dünyaya geliş âmâcı da Allah’a kulluk yapmaktır. Siyer ilmî, Rasulullah Muhammed (s.a.s.)’in örnek hayatını konu edinen bir ilim dalıdır.  Siyer konusuna vakıf olmak, Rasulullah (s.a.s.)’i hayat örneği ve önderi edinen her Müslüman’ın görevidir.  Çünkü o kutlu Nebî (s.a.s.), insanları cahiliyyeden kurtarıp, İslâm ile şereflendirmek için gönderilmiş son Peygamber’dir.

Rabbimiz Allah, Rasulullah (s.a.s.)’i Aziz İslâm Milleti için önder ve örnek kılmıştır:

“De ki: Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.” (Al-i İmrân, 3/31)

“Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü'nde güzel bir örnek vardır.” (Ahzab, 33/21)

Dergide Bazı Konular

Siyer nedir?

Meğâzî nedir?

Siyer günümüze kadar nasıl geldi?

Siyer’i nasıl güncelleştirebiliriz?

Siyer neden bu kadar önemli?

Siyer kaynakları nelerdir?

Siyer’den çıkarılması gereken dersler nelerdir?

Siyer insanların hayatına nasıl etki yapar?

Dergide Yazısı Olan Yazarlar

Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Kasım Şulul, Prof. Dr. Casim Avcı,  Doç. Dr. Mehmet Akbaş, Abdullah Dâî, Muhammed Emin Yıldırım, İlhami Pınar, Dr. Raid Fethi, Ahmet Varol,  Hüseyin Kerim Ece, Süleyman Gülek, Mehmet Fırat, Seyfulislam Çapanoğlu…

Dergi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: 0 (216) 612 78 22 www.vuslatdergisi.com

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55