,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Siyer yarışmasına her yaştan ciddi teveccüh gösteriliyor

Siyer yarışmasına her yaştan ciddi teveccüh gösteriliyor
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Siyer Yarışması" çalışmaları hakkında konuşan vakfın Marmara Koordinatörlüğü temsilcilerinden Cengiz Aydın, 7 Şubat'a kadar kayıt yapılabilecek yarışmaya her yaştan ciddi teveccüh olduğunu söyledi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Siyer Yarışması" 4 farklı kategoride gerçekleştiriliyor. 'Kaybedeni olmayan yarışma' sloganıyla düzenlenen yarışmada, dereceye girenlere çeşitli ödüller veriliyor.

Salgın hastalık sebebiyle bu sene ilk defa çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan "Siyer Yarışması" hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü temsilcilerinden Cengiz Aydın, yarışma için hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek yarışmaya her yaştan insanın yoğun bir şekilde teveccüh gösterip kayıt yaptırdığını, kayıtların 7 Şubat tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı.

Ciddi teveccühün olduğu yarışma için hazırlanan kitaba vakfın sitesinden PDF ve sesli olarak ulaşılabiliyor

Aydın, "Peygamber Sevdalıları olarak her sene peygamber efendimizin hayatını konu alan 'Siyer Yarışması' tertipliyoruz. Vakfımız bu sene de siyer yarışması düzenleme kararı aldı. Siyer yarışmasını bu senenin şartlarına göre yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda siyer yarışması döneminde kitap dağıtımı ve okul organizasyonları gibi çalışmalar yapıyorduk. Tabi halkımızın Siyer Yarışmasına büyük bir teveccühü de oluyordu. Bu sene salgından dolayı kitaplarımız online (çevrimiçi) olarak hazırlandı. Kayıtlarımızda online olarak yapıldı. Kayıtları devam eden yarışmaya ciddi bir katılım var. Geçen yıllara nazaran bu sene siyer yarışması kitabımız, okuyucularına PDF olarak gitti, ama biz kitabımızı seslendirmeyi de unutmadık. Yarışma 2 kitap 4 kategoriden oluşmaktadır. Yarışma çalışmamız her sene olduğu gibi bu sene de 7'den 70'e herkesin katılabileceği bir sınavdır. Marmara Koordinatörlüğü olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Kayıtlarımız 7 Şubat'a kadar devam etmektedir." dedi.

Cengiz Aydın

"Peygamberimizin hayatı Kur'an-ı Kerimde bize örnek olarak gösterilmiştir"

Siyer Yarışması'na olan teveccüh ile birlikte kayıtların ciddi rakamlara ulaştığını belirten Aydın, " Peygamber efendimizin hayatı klasik bir tarihi hayat olmaktan ziyade, hayatımızın her alanında kendisine ihtiyaç duyduğumuz yüce bir şahsiyettir. Her neyimiz var ise yine ona muhtaç olduğumuzun bir göstergesidir. Hazreti Muhammed'in (Sallalahu aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmemiz, imanımızın bir gereğidir. Nitekim O, Allah'ın resulüdür. Allah'u Teâla peygamberimizi yüce Kuran'da bizlere en güzel örnek olarak nitelendirmiştir. Peygamberimizin hayatını anlamamız ve hayatı yürünmesi gereken bir yol olarak bize göstermiştir. Bizden önceki nesiller yüce peygamberin örnekliğini iyi yaşadıkları için bize örnek olmuşlardır. Sahabe efendilerimiz çocuklarına Kuran öğretir gibi peygamber efendimizin hayatını öğretirlerdi. Böylece o nesil cehalet bataklığından iman nuruyla çıkıp insanların parmakla gösterdiği Asrı Saadet nesli olmuştur. Tabiin ve Selefi Salihin topluluğu aynı zamanda günümüze kadar ulaşmış ve bu topraklarda yaşamış birçok değerli şahsiyet, Hazreti peygamberin hayatını örnek alarak insanlara İslamı tebliğ etmişlerdir." diye konuştu.

"Hazreti peygamberi anma, anlatma ve anlama noktasında bütün materyalleri ve argümanları kullanıyoruz"

Allah resulünün hayatının birçok alanda örnek alınması gerektiğini vurgulayan Aydın, yarışma tarihi ve yarışma hakkında merak edilenleri şu şekilde aktardı:

"Yarışmamız peygamberimizin hayatını örnek aldığı için kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Uhrevi ve dünyevi kazanımları olduğu için kaybedeni olmayan bir sınavdır. Allah nasip ederse siyer yarışmamızı 14 Şubat'ta gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 4 kategoride yapılacak sınav 2 farklı saatte çevrimiçi yapılacaktır. Teveccüh noktasında özellikle Marmara bölgesi olarak 7'den 70'e kayıtlarımızın olduğunu görüyoruz. Genç kardeşlerimizin katılımı bizim de iştiyakımızı artırıyor. Her sene bu heyecanı ve sevinci yaşıyoruz. Bu sebeple kardeşlerimiz çalışmalarına hızla devem ediyor. Bu, salgın sürecini fırsata çevirmenin başka bir yoludur. Birçok kardeşimiz günün bir bölümünü evde geçiriyor ve okullarımız da tatil dönemine girdi. Bizler bunları fırsata çevirerek kardeşlerimizin peygamber efendimizin hayatını ezberleyerek sınav günü ortaya koymasını bekliyoruz. Sınav ile alakalı bütün bilgilendirmeler Web sitemizde bulunmaktadır. Sınav ile ilgili merak edilenler Allah'ın izniyle orada bulunacaktır. Peygamber Sevdalıları olarak sadece siyer yarışması organize etmiyoruz. Yılın bütün günlerinde Hazreti peygamberi anma, anlatma ve anlama noktasında bütün materyalleri ve argümanları kullanıyoruz.  O yüce insanın hayatı ile hayat bulanın her iki cihandan da mutlu ve mesut olacağına inanıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55