,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2504.628
  • Dolar 32.501
  • Euro 34.5626
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Siyer Yarışmasına hazırlanan gençler: Amacımız Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmektir

Siyer Yarışmasına hazırlanan gençler: Amacımız Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmektir
Mardin'de Siyer Yarışmasına katılmak için kayıtlarını yaptıran öğrenciler, sınava katılmadaki asıl amaçlarının Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek ve tatbik etmek olduğunu belirtti.

Mardin'de Siyer Yarışmasına katılmak için kayıtlarını yaptıran öğrenciler, sınava katılmadaki asıl amaçlarının Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek ve tatbik etmek olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından organize edilen ve Türkiye genelinde 12 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan Siyer Yarışmasına kayıtlar devam ederken, yarışmaya katılacak olan gençler duygu ve düşüncelerini paylaştı. Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde kaydını yapan ortaokul ve lise öğrencileri, siyer sınavına katılacak olmanın heyecanını ve sevincini bir arada yaşadıklarını dile getirdi.

Siyer Yarışmasına katılmadaki asıl amaçlarının; Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek ve tatbik etmek olduğunu kaydetti. Hedeflerinde yarışmadan iyi bir puan alıp ödül kazanmak olsa da esas amaçlarının Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek olduğunun altını çizdi.

"Kaybedeni olmayan bu yarışma, Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmeyi amaçlayan bir sınavdır" Siyer Yarışmasına katılma amacının Hazreti Peygamber'in hayatını anlama ve tatbik etme olduğunu belirten lise öğrencisi Muhammed Kızılboğa, bu yarışmanın hem maddi hem de manevi yönü olan bir sınav olduğunu söyledi.

Muhammed Kızılboğa Kızılboğa, "Siyer Yarışmasına kayıt yaptım. İnşallah güzel geçecek. Amacımız Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını tatbik etmektir. Hedefimiz ödül kazanmak. Bu sınav hem manevi hem de maddi boyutu yönünden çok iyi bir yarışmadır. Kaybedeni olmayan bir sınav olup Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ı anlatmayı ve hayatını öğretmeyi amaçlayan bir sınavdır." dedi.

Geçen yıl da Siyer Yarışmasına katılım gösterdiğini belirten Kızılboğa, herkesi bu yarışmaya katılmaya çağırdı; "Manevi açıdan kaybedeni olmayan bu sınava herkesin katılmasını öneriyorum. Geçen sene de yarışmaya katıldım, gayet güzel sorular sorulmuştu. Çalışanın rahatlıkla kazanabileceği bir yarışmadır. Katıldığıma pişman değilim katılmaya da devam edeceğim." şeklinde konuştu.

"Yarışmayı heyecanla bekliyorum" Hamit Atılmış Siyer Yarışmasını heyecanla beklediğini ifade eden ortaokul öğrencisi Hamit Atılmış, "Siyer sınavına kaydımı yaptım, heyecanla sınavı bekliyorum. Amacımız Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek ve öğretmektir. Hedefim sınavda yüksek puan çıkarıp ödül kazanmak. Herkesi siyer sınavına katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek benim için bir gururdur" Siyer Yarışmasına katılacak olmanın kendisi için bir gurur vesilesi olduğunu Alaaddin Cengil, yarışmaya nasıl hazırlandığını şöyle anlattı: Alaaddin Cengil "Siyer Yarışmasına kaydımı yaptığım için çok büyük bir gurur duyuyorum. Günde 1-2 saat çalışarak en az 20 sayfa okuyorum, önemli yerleri not alıyorum ve altını çiziyorum. Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını anlatan bir yarışmadır. Bu sınava katılmakla Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğreniyoruz. Kaybedeni olmayan bir yarışma olduğundan herkesin katılım göstermesini tavsiye ederim. Hedefim güzel bir puan alıp ödül kazanmak ama yine de Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek benim için bir gururdur." şeklinde belirtti.

"Yarışmaya herkesin katılmasını öneriyorum" Siyer Yarışmasına geçen sene de katıldığını dile getiren Enes Bağış, herkesi bu yarışmaya katılmaya davet etti. Enes Bağış Bağış, "Ben de Siyer Yarışmasına kaydımı yaptırdım. Sınava herkesin katılmasını öneririm. Çok güzel bir sınavdır. Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğreniyoruz. Hedefim güzel bir ödül kazanmak. Daha önce de siyer sınavına katılım göstermiştim, şimdi de katıldım kitap güzel." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55