,
  • BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Siyer sınavından Umreye

Siyer sınavından Umreye
Her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye giren yarışmacılar, Atatürk Havalimanından sevenleri ve yakınları tarafından sevinç gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, 2016 yılında düzenlenen 'Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenler umreye gönderildi.

29 Ocak 2016 tarihinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girenler, İnzar Turizm ile Abdulbari Çelik Hocanın rehberliğinde kutsal topraklara gönderildi.

Umreye gidenleri uğurlamaya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Ramazan Ensar, Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye giren 25 kişi umreye göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Platform tarafından düzenlenen sınavlarla ilgili konuşan Ensar, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak geçen yıl yapmış olduğumuz Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nı kazanan 25 kişilik yarışmacı arkadaşımızı umreye göndermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Allah’a hamd ediyoruz ki, bu kutlu davada, kutlu yolculukta göndereceğimiz arkadaşlarımızı onlara ön ayak olup bu yarışmaya hazırlayarak göndermek oldu. Bu yılda 29 Ocak'ta yapacağımız Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın hazırlıklarını tamamladık. Geçen sene sınava kayıtlı olan aday sayısı 200 bin idi. Allah için yapılan hiçbir çalışmanın boşa gitmediğine inanıyoruz." dedi.

"Amacımız Peygamberimizi tanımaktı şimdi ziyaretine gidiyoruz"

Siyer Sınavı'nda dereceye girerek umreye gitmeyi kazanan Tahir Yan, sınava hazırlık sürecini ve umre kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yan, "Hatay Kırıkhan’dan geliyorum. Yapılan siyer yarışmasını internette gördüm. Amacım, Peygamber Efendimizi (s.a.v.) tanımaktı. Onun hayatını, hayatımıza uygulamak niyetiyle kitabı aldım. Hediyeler de bizi teşvik edici olunca motivasyon oldu. Evde hummalı bir kitap okuma kampanyası başlattık. Kızlarım da küçükler kategorisinde katıldılar. Günde bir veya iki saatimizi okumaya ayırdık. Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili hiç bilmediğimiz konulara vakıf olduk. İlçemizde sınavın olacağı yere gittik. Heyecanlı bir bekleyiş vardı. Sonuçlar bize tebliğ edildiğinde çok duygulandım. Rabbim bizi kutsal topraklara gitmemize Peygamber Efendimizi vesile kıldığı için çok mutluyum. Düzenleyenlerden ve vesile olanlardan Allah razı olsun." şeklinde duygularını paylaştı.

"Sınav, evlerimize Nebevi bir atmosfer sundu"

Siyer Sınavı'na ailece hazırlandıklarını söyleyen Mehmet Tetik, “Okumayı özellikle Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını ve dini ilimler alanında ihtisas yapmayı seviyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformunun yapmış olduğu ülke genelindeki bu güzel çalışma, evlerimize nebevi bir atmosfer sundu. Çoluk çocuğumuzla, Allah razı olsun platform sayesinde bu yarışmalara katılıyoruz. Neticesinde umre olunca daha bir haz verici oluyor." diye konuştu.

"Peygamberimizin Hayatını okumak ve yaşamak heyecan verici"

Sınava Trabzon'dan katıldığını söyleyen bir başka yarışmacı Faruk Boran ise “Trabzon’dan sınava katıldım. Peygamberimizin hayatını önceden beri çok severek okuyordum. Siyer Sınavı'nda Umre kazandık. Ödüllerin Umre olması ayrıca bir isteklendirme oldu. Ben ikinci kez umreye gitmiş olacağım ama bu vesileyle çocuğumla birlikte tekrar gitmiş olacağım. Bu sene umreye gitmemiş olsaydım, bu sene de sınava girmek isterdim. Çünkü o kitabı okumak o heyecanı yaşamak ayrı bir mutluluktur." şeklinde konuştu.

Umreye gitmeyi hak kazananlardan Faruk Telci de duygularını şu şekilde ifade etti: "Siyer Sınavı'nda umreyi kazanmak nasip oldu. Rabbim izin verirse şimdi umreye gideceğiz. Sınavdan önce elbette ki çalışmalarımız oldu. Bazı arkadaşların paylaşımları oldu, onlarla beraber çalıştık."

“Kitabı bir ay boyunca okudum”

Sınava Diyarbakır’dan katılıp dereceye giren Zehra Kaya ise yaşadığı mutluluğu şu cümlelerle aktardı: “Sınava bir ay kala hazırlandım. Kitabı bir ay boyunca okudum. Önemli gördüğüm yerlerin altını çizdim. Önemli gördüğüm yerleri tekrar tekrar okuyup ezberlemeye çalıştım. Allah’ında lütfuyla umreyi kazanma şansı elde ettim.” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55