,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

"Siyer Sınavı'na ciddi anlamda teveccüh olduğunu gördük"

"Siyer Sınavı'na ciddi anlamda teveccüh olduğunu gördük"
Türkiye geneli yapılan Siyer Sınavı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, sınava ciddi anlamda teveccüh olduğunu gördüklerini söyledi.

Türkiye genelinde 75 il merkezinde gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na yaklaşık 300 bin kişi katıldı. "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Sınavı saat 11.00'de başlayıp, 13.00'te son buldu.

Sınavla ilgili değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, sınava ciddi anlamda teveccüh olduğunu söyledi.

Ödülü, sınavın bir aracı olarak değerlendirdiklerini belirten Oğraş, asıl gayelerinin sınavı hayırlı bir yarış haline getirmek ve herkesin buna iştirak etmesini sağlamak olduğunu anlattı.

Oğraş, "Özellikle birinci ve ikinci kategoride çok ciddi bir katılımın olduğunu gördük. Velilerin okul bahçelerinde beklemeleri, dua etmeleri, Yasin suresini okumaları işin daha farklı, güzel bir boyutu olarak karşımıza çıktı. Bugün Türkiye'nin her tarafında güzel bir çalışma, güzel bir coşku gerçekleşiyor. Diğer illerimizden gelen bilgiler çerçevesinde de sınav çok güzel geçiyor. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Doğu illerimizde yoğun kar yağışına rağmen arkadaşlarımız, kardeşlerimiz orada da çalışmalarına devam ediyorlar. Sebep olduk, vesile olduk. Dolayısıyla bunun hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kardeşlerimiz bu vesileyle sınavın anlamını, özellikle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme, tatbik etme ve geleceğe yönelik olarak hayatlarını şekillendirme noktasında güzel bir fırsat buldular." dedi.

Sınıfları gezerken güzel karelerle karşılaştıklarını anlatan Oğraş, şunları söyledi: "Müdürlerimiz olsun, kurum amirleri olsun, çocukların heyecanı olsun yutkunamayacak derecededir. Sınav öncesinde bazı çocuklarla görüştük, heyecan içerisinde olduklarını gördük. Aynı şekilde bayanlarda da koşuşturmanın olduğunu gördük."

"Sınava kim giriyorsa kazanıyor"

Özellikle bu sınavın kaybedeni olmadığını ve sınava girenlerin kazandığını aktaran Oğraş, "Öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını okumakla, onun o ayrıntısına inmekle, siyer-i nebiyi bir şekilde hayatının merkezine koymakla bir kere o kazancı elde etmiştir. Rabbimizin rızasını gözeterek bu çalışma içerisinde yer almasından dolayı kazançlı olmuştur. Hem bu dünyada hem ahirette efendimizin şefaatine nail olacağına inanıyoruz. Çünkü bu vesileyle biz bunu yapıyoruz. Yoksa sınav, esasında bir ödüle dayanmıyor. Ödülü sınavın bir aracı olarak değerlendiriyoruz. Bizim asıl gayemiz bu sınavı bir hayırlı yarış haline getirmektir ve herkesin buna iştirak etmesini sağlamaktır. O yüzden biz bu konuda tüm sınav katılımcılarımızın, herkesin kazançlı olduğuna inanıyoruz ve herkes kazanıyor inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55