,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Siyer Sınavı katılımcıları duygularını paylaştı

Siyer Sınavı katılımcıları duygularını paylaştı
Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Batman'da yoğun katılım gösteren vatandaşlar, sınav sonrası duygularını paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı saat 11.00'de başlayarak 12.40'ta sona erdi.

Platform tarafından 8 yıldır düzenli bir şekilde düzenlenen Siyer Sınavı'na 7'den 70'e her yaştan insan giriyor. Bu yıl Batman'da 135 ayrı merkezde ve 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Siyer Sınav'ı sonrası katılımcılar İLKHA'ya duygularını paylaştı.

Sınavın kaybedeninin olmadığını belirten vatandaşlar, okudukları kitaplarla Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerini ve onun siyerini hayatlarında tatbik etme imkânı bulduklarını belirttiler.

Yapılan bu tür çalışmalardan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Yasir Temiz, "Sorular güzeldi. Her sene sınava katılıyorum. Böylesi programların devamlı olmasını istiyorum. Sınava 3 kere kitabı okuyarak hazırlandı. Kitaptan özet ve sorular çıkardım. Hedefim inşallah umreyi kazanmaktır. Sınavım güzel geçti." dedi.

"Peygamber Sevdalılarına başarılarının devamını dilerim"

Sınava çok güzel hazırlandığını dile getiren Süheyp Sevim, "Sınavı düzenleyenlere teşekkür eder bu tür etkinliklerin devamını dileriz. Bu sınava birçok kez kitabı bitirip dün gece de geç saatlere kadar çalıştım. Gereken tüm çalışmaları yaptım. Bu çalışmalardan sonra iddialıyız, inşallah gereken ödülleri almaya hak kazanırız. Bu tür etkinliklerin her zaman olmasını isteriz. Peygamber Sevdalılarına başarılarının devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

Sınavının çok güzel geçtiğini belirten Eşref Cihangir, "İnşallah bu sınavlara her geçen gün rağbet artar. Bu sınavın hiçbir zaman kaybedeni olmaz, her zaman kazananları olur. Gayemiz Allah ve onun Resulü'dür. Hazreti Muhammed'in (sav) hayatı her zaman bizlere örnektir. Bu tür sınavlara her zaman başvurup çalışmalıyız. Efendimizin yolunda gitmeyi Allah-u Teâlâ bütün Müslümanlara ve bizlere nasip eylesin inşallah. Sınavda zor ve kolay sorularla karşılaştık. Okuduğumuz kaynak kitap çok faydalıydı." şeklinde konuştu.

Her sene Siyer Sınavı'na bir başka heyecanla girdiklerini dile getiren Veysi Türkeş, şu ifadeleri kullandı: "Daha önce de bu sınava girdim. Çok güzel bir sınavdı, Allah tertip edenlerden razı olsun. Bu sınavın kaybedeni yok, çok şükür kazananları çoktur. Şahsi fikrim birinci kategori 2'nci sınıftan itibaren başlamalıdır. Bu nedenle çocuklarımızın temeli Peygamber Efendimizin hayatı olacaktır. Bu çalışmaları çok beğeniyorum."

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek gibisi yok." diyen Galip Sevim, "Sınav çok güzeldi. Bu sınav gibisi yok. Bu gün bu camia insanların Peygamber Efendimizi tanımasına vesile oluyor. Bundan daha güzel bir şey yok. Elhamdülillah katılım da fazlaydı. Bundan dolayı da Allah'a çok şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

"Bu neslin uyanması için bu tür sınavlara çok ihtiyaç var"

Her yıl Siyer Sınavı'na katılım gösterdiğini belirten Abdulkadir Altıok, "Bu sınav çok iyi ve verimlidir. Sürekli devam etmesini istiyoruz. Bu sınav elhamdülillah öyle bir şeydir ki çocuklarımız, gençlerimiz ve ihtiyarlarımız hepsi beraber katılım gösteriyorlar. Hiç olmazsa Peygamber Efendimizi tanıyoruz. Bu çok önemli bir konudur. Peygamber (sav) aramızda yabancılaşmış. Bu neslin uyanması için bu tür sınavlara çok ihtiyaç var. Bu sınavlar ne kadar devam ederse o kadar faydasını göreceğiz." dedi.

İl defa sınava katılım gösterdiğini ve çok beğendiğini söyleyen Furkan Baytar, "Bu sınava çocuklarımla birlikte katıldım. Bu sınav sayesinde Hazreti Muhammed'in hayatını tekrar çocuklarımızla okuyup anlama fırsatı bulduk. Bu sınavda şunu öğrendik. Hiçbir şekilde kaybedeni yok. Biz Hazreti Muhammed'in hayatını tekrardan baştan sona kadar öğrenme fırsatı bulduk. Öğrendiklerimizi çocuklarımıza anlattık. Bakalım sınavın sonucu nasıl olacak?" şeklinde konuştu.  

Çocuğuyla birlikte sınava hazırlandığını dile getiren Edip Çoban, "Bu sınav çok güzeldi. Burada kaybımız yok. Tüm çocuklarımla sınava katılım gösterdik. Okumam çok iyi olmadığı için kızım okuyup ben de takip ederek sınava hazırlandım. Bugün de yaptığımız hazırlıklardan sonra sınav olduk. Sınav güzel geçti." ifadelerini kullandı.

Çocuk, yeğen ve tüm ailesiyle sınava katıldıklarını belirten Mehmet Emin Temiz, "Bu sınavı tertipleyen Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Allah razı olsun. Sınav çok güzel geçti. İnşallah Peygamber Efendimizin tanınmasına vesile olsun. Hazreti Muhammed'in yolu hem dünya hem ahiretimizin kurtuluşudur. Ben çocuk ve yeğenlerimle beraber sınava girdik. İnşallah Peygamber Efendimizin hayatını tanımaya vesile olur." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55