,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

​Siyer Sınavı başvuruları devam ediyor

​Siyer Sınavı başvuruları devam ediyor
Siyer Sınavı başvuru temsilcilikleri, bu sene daha fazla yoğunluğun olduğunu belirtirken sınava katılacak adaylar ise bu tür organizasyonlardan memnun olduklarını dile getirerek devamını dilediler.

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan Siyer Sınavı başvuruları devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan başta umre ödülü olmak üzere, toplamda 2 bin ödülün verileceği Siyer Sınavı başvuru kayıtları devam ediyor. Siyer Sınavı başvuru temsilcilikleri, bu sene daha fazla yoğunluğun olduğunu belirtirken sınava katılacak adaylar ise bu tür organizasyonlardan memnun olduklarını dile getirerek devamını dilediler.

O'nu Oku O'nu Yaşa sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı'nın kayıt başvurularını alan Dua Kitapevi işletmecilerinden Hüseyin Karataş, sınava yoğun teveccühün olduğunu belirtti.

Karataş, "Kayıtlar başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Çok farklı kesimden insanlar geliyor. Küçükten, büyüğe insanlar geliyor. Katılımı güzel, yoğun teveccüh gösteriyorlar. Şu ana kadar 300'ün üzerinde kaydımız var. Bu aydan sonra daha bir yoğunluk katılımın olmasını bekliyoruz. İnsanlar genelde sonlara bıraktığı için katılımın daha yüksek olacağını düşünüyorum. Sanki her geçen yıl daha da katlanarak gidiyor, izlenimler o yönde" ifadelerini kullandı.

Sınavın umre ödüllü olmasının büyük bir etken olduğunu belirten Karataş, "Öncelikle konu peygamberdir, peygamberin hayatıdır. Peygamber olunca, siyer olunca, bir de bunun umre ödüllü olması da büyük bir etkendir. Belki bu vesileyle umreye giderim diye başvuruyor." dedi. Karataş, "Eğer toplum olarak bizler peygamberi tanımış olsaydık, hayatını bilmiş olsaydık, bize getirmiş olduğu mesajı bilseydik, ne biz ne toplum içinde bulunduğu durum çok farklı olurdu. Bizim toplumun İslam'dan uzaklaşması, kötülüğe bulaşmasının asıl kaynağı, peygamberin hayatından uzak yaşamasındandır." şeklinde konuştu.

"Bu sınavın kaybedeni yoktur"

Sınava katılacaklara çağrıda bulunan Karataş, "Bu sınavın kaybedeni yoktur. Herkesin bu sınava katılmasını istiyoruz. Hiç bir şey kazanmasalar dahi, peygamberin hayatını öğrenecekler. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?" dedi.

Sınavı organize eden Peygamber Sevdalıları Vakfına da teşekkür eden Karataş, "Bu insanların hayatında birkaç kişinin hayatında değişim olursa bu az bir şey değildir. Dünyaları ile beraber ahiretleri de kurtaracaktır. Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyoruz böyle sınavı organize ettiği için. Başarılarının devamını bekliyoruz." temennilerinde bulundu.

İnsanlar kitap okuma alışkanlığı kazanıyor  

Siyer Sınavı adaylarından Ateş Paksoy, "Toplumumuzda böyle şeylerin olması gerçekten çok güzel. Sonuçta insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor. Bir de özellikle peygamberimizi, hayatını, tanımaları gerçekten güzel bir şey. Peygamber Sevdalılarını tebrik ediyorum. Toplumumuzda böyle şeylerin olması, özellikle böyle bir dönemde olması kayda değer bir şey. Eğer kazanmasak da dedikleri gibi bu sınavın kaybedeni olmuyor. Sonuçta peygamberimizi daha iyi bir şekilde tanıyoruz." dedi.

Sınava her sene katıldığını belirten Enes Saykal ise "Bu sınava her sene katıldığım için çok mutluyum. Çünkü ben bunu bir yarışma olarak görmüyorum. En önemli, en değerli şey, biz peygamberimizin hayatını öğreniyoruz. Ben bu senede kaydımı yaptım, kazanma gibi bir hedefim yok. Bu tür şeyler için Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyorum. Hem toplum açısından, hem bizim açımızdan bizi geliştirmek için gayet güzel şeyler. Kitabı okuyorum ve peygamberimizin güzel ahlakını edinmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu. Saykal, gençlere de çağrıda bulunarak, "Geçmişten bu güne kadar böyle bir peygamberimizin, rehberimizin olduğu için ben Allah'a çok çok şükür ediyorum. Bence onu bunu bıraksınlar, siyere sarılsınlar. Peygamberimizin Veda Hutbesinde dediği gibi 'hem Kur'an'a hem de benim sünnetime sarılan kurtulmuştur.' Bence sünnete sarılsınlar kurtulsunlar." dedi.

"Siyer Sınavları sayesinde gençlik düzelecektir"

Her sene sınava katılarak eksikliklerini tespit ettiğini belirten İlahiyat Fakültesi öğrencisi Musa Akkuş, "Peygamber Efendimizin hayatını, sünnetini daha iyi anlamak için her sene bu sınava giriyoruz. Peygamber Efendimiz, Allah-u Teâlâ tarafından âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Günümüzdeki gençliğin haline baktığımız zaman yozlaşmış. Peygamber efendimizi anlasalar, okusalar bu siyer sınavları sayesinde gençlik düzelecektir diye umuyorum. Bu sınava her sene giriyorum. Her sene girerek eksiklerimi görüyorum ve ona göre kendimi düzenliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55